,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Afganistan: israilin vahşi eylemleri durdurulmazsa yaşanacak insani felaketten herkes sorumlu olacak

Afganistan: israilin vahşi eylemleri durdurulmazsa yaşanacak insani felaketten herkes sorumlu olacak
Afganistan İslam Emirliği, siyonist işgalcilerin Gazze'yi barbarca bombalaması ve insani yardımların ulaşımını engellemesinin bir insanlık suçu olduğunu açıkladı.

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı ambargo ve işlediği katliamlara sessiz kalan Batı'nın tavrını eleştiren Afganistan İslam Emirliği, yayımladığı bildiride, bu büyük insanlık suçunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

siyonist işgalcilerin barbarlıklarına sessiz kalan sözde insan hakları savunucularının tavrının eleştirildiği bildiride, yaşanan zulümleri seyretmekle yetinen uluslararası toplumun duruşunun da benzeri görülmemiş bir başarısızlığın kanıtı olduğunun altı çizildi.

Afganistan İslam Emirliği'nden yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Günlerdir Filistin'in mazlum ve yoksul halkı israil tarafından bombalanıyor, binlerce insan evsiz kalıyor, bir milyondan fazla Filistinliden evlerini terk etmeleri isteniyor, yüzlerce kadın, erkek ve çocuk şehit ediliyor, çok sayıda ev yıkılıyor.

Aynı zamanda saldırgan israilin Gazze'ye uyguladığı ambargolar da sıkılaştırıldı ve temel insan ihtiyaçları olan gıda, su, ilaç ve petrolün Gazze'ye sokulmayacağı resmen duyuruldu. Afganistan İslam Emirliği olarak bu büyük insanlık suçunu şiddetle kınıyoruz ve Filistin'in mazlum halkına sempatimizi ve desteğimizi beyan ediyor ve İslam dünyasının geri kalanından Filistin halkını desteklemesini istiyoruz."

İnsan haklarından dem vuran kuruluşlara seslenilen bildiride, "Kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere 'insan hakları' konusunu kullanarak diğer bağımsız ülkelere müdahale eden ülke ve kuruluşlar; israilin Filistinli kadın, erkek ve çocuklara yönelik vahşi eylemi karşısında neden sessiz kalıyorlar? Aslında insan hakları meselesinin onlar için önemli olmadığı aşikâr. Ancak bu slogan yalnızca siyasi ve istihbarat hedeflerini etkilediğinde kullanılıyor." ifadelerine yer verildi.

İşgalci siyonist barbarlığın bir vahşet boyutuna ulaştığına işaret edilen bildiride, "Gazze'nin kuzeyinden 1,2 milyondan fazla Filistinlinin zorla yerinden edilme çabaları ve Filistin topraklarının planlanan ilhakı, savaş suçları anlamına geliyor ve dünya organlarının aldığı etkisiz pozisyonlar, mevcut uluslararası düzenin benzeri görülmemiş bir başarısızlığını gösteriyor.

Afganistan İslam Emirliği, başta İslam ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm dünyanın Filistin sorununu bir an önce çözmesini ve israilin vahşi eylemlerini durdurmasını istemektedir, aksi takdirde yaşanacak insani felaketten herkes sorumlu olacaktır." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55