,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Afganistan İslam Emriliği kabine toplantısı Ahundzade rehberliğinde gerçekleştirildi

Afganistan İslam Emriliği kabine toplantısı Ahundzade rehberliğinde gerçekleştirildi
Afganistan İslam Emirliği'nin Resmi Sözcüsü Zebihullah Mücahid, İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade rehberliğinde Kandahar vilayetinde düzenlenen kabine toplantısının sona erdiğini duyurdu.

Mücahid, Ahundzade’nin bakanlar ve vezirlere, İslam Emirliği'nin sağlamlaştırılması, düzen ve disiplinin sağlanması ve sorunların çözümü hakkında gerekli uyarılarda bulunduğunu ifade etti.

Afganistan İslam Emirliği'nin bakan ve sorumlularının katıldığı bu toplantıda, İslam Emirliği’nin idaresi, insanlarla irtibat, ekonomik sorunlar için uygun çözümler, İslam Emirliği'nin bütün mücahitlerini toplayıp onlara güvenlik alanlarında iş verme konularında gerekli uyarılar yapıldı, kararlar alındı.

Mücahid, İslam Emirliği Rehberi’nin, ülkede İslam Şeriatı’na daha fazla uyulması için farklı bakanlıklara gerekli rehberlikleri yaptığına işaret ederek, bu durumda İslami hükümlerin topluma daha iyi bir şekilde uygulanacağını ve bütün Afganların İslam hükümleri şemsiyesi altında huzurlu ve mutlu bir yaşam süreceklerini söyledi.

Zebihullah Mücdahid, "Toplantıda, ekonomi komisyonuna Molla Birader Ahund atanarak, ülkenin refah ve gelişimi için iç ve dış yatırımları ülkeye getirme görevi verildi ki, bu şekilde elektrik üretimi ve maden çıkarmak için yol açılsın ve küçük, büyük bütün projeler için kolaylık oluşsun" ifadelerin kullandı.

Mücahid, “Mevlevi Abdusselam Hanefi’ye mali işlerle ilgili sorunların giderilmesi ve idari sistemlerin düzeltilmesi için gerekli adımlar atılsın ve daha sonra başkana sunulsun diye görev verildi” dedi.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid, uyuşturucu bağımlılarının toplanıp tedavi edilmesi ve uyuşturucunun alım satımının önlenmesi için gerekli tavsiyelerde bulunulduğunu ifade etti.

Mücahid, Ahundzade’nin şöyle dediğini aktardı, "İmkanlar elverseydi kadın erkek bütün Afganlar maaşa bağlanırdı. Çünkü zavallı milletimizin sorunlarını anlıyoruz.  Ancak İslam Emirliği ekonomik olarak zayıf olduğu için millet devletiyle işbirliği içinde olmalıdır. Zekâtın toplanması ve düzgün bir şekilde harcanması için çaba sarf edilmeli, devlet erkanı israftan ve boş harcamalardan kaçınmalıdırla"’ dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55