,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Afganistan İslam Emirliği'nin işgalcilere karşı kazandığı zafer 2'nci yılında

Afganistan İslam Emirliği'nin işgalcilere karşı kazandığı zafer 2'nci yılında
Afganistan İslam Emirliğinin, ABD'nin başını çektiği işgale karşı verdiği 20 yıllık mücadelenin ardından elde ettiği zaferin üzerinden 2 yıl geçti.

 

Afganistan İslam Emirliği, 15 Ağustos 2021'de tüm ülkede yönetimi tekrar ele almasının üzerinden 2 yıl geçti. Ülkede zafer günü ve resmî tatil ilan edilen 15 Ağustos günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

20 yıllık işgalin ardından Afgan mücahidlerin yönetimi yeniden ele aldığı tarih olan 15 Ağustos'taki zafer tüm ülkede büyük coşkuyla kutlanırken, bu uğurda kanını akıtan, eziyet gören fedakâr mücahidler hayırla yad ediliyor.

Afganistan İslam Emirliği'nin işgalcilere karşı kazandığı zaferin ikinci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde, ABD öncülüğündeki işgal kuvvetleri, NATO ve ajanlarının yenilgiye uğratılması ülkede bayram havasında kutlanıyor.

Zaferin ikinci yılı münasebetiyle Afganistan İslam Emirliği tarafından yayımlanan mesajda, bu zaferin sadece Afganlar için değil tüm İslam ümmeti için bir gurur vesilesi olduğuna dikkat çekildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"15 Ağustos 2021'de İslam Emirliği Mücahidleri, Afganistan'ın başkenti Kabil dahil tüm vilayetleri fethetti. Kabil'in fethinin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Afganistan'ın mücahit milletini tebrik ediyor, bu büyük zafer için Yüce Allah'a şükrediyoruz.

İşgale karşı 20 yıllık cihad ve zafer, Afganistan halkının ve tüm İslam ümmetinin gurur duyduğu bir hakikattir; hatta bu onların Allah'a olan imanlarını daha da güçlendirmiştir.

Afganlar tarih boyunca dinleri, vatanları ve hürriyetleri uğrunda büyük fedakarlıklar yapmışlar ve bu fedakarlıklar neticesinde İslami nizamın güçlenmesi mücahit milletimizin en büyük hayali olmuş ve elhamdülillah gerçekleşmiştir.

İslam Emirliği, mücadele eden halkının gerçek temsilcisi sıfatıyla, Cenab-ı Hakk'ın yardımı ve halkının himayesiyle, uzun ve yorucu bir yolculuğu başarıyla tamamlamayı ve İslam Devleti'nin kurulması ve pekişmesinin önünü açmayı başarmıştır.

Hamd olsun, halkın ve mücahidlerin fedakarlıkları sonucunda artık ülke çapında güvenlik hâkim olmuş, ülkede tek bir önderlik altında yönetilen İslami bir hükümet kurulmuş ve her iş şeriata teslim edilmiştir. Bunlar halkın fedakarlığının sonuçlarıdır.

Kabil'in fethi; yabancı güçlerin onayıyla hareket eden hiç kimsenin, onurlu mücahit Afgan halkını kendilerine tabi kılamayacağını ve bu ülkede kalmalarını garanti edemeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Bugün, işgalcilerin bu ülkedeki tüm çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını, Afgan mücahit halkının iradesini yenemeyeceğini, cebir ve kumpaslarla keyfi rejimlerini dayatamayacaklarını da göstermiştir.

İslam Emirliği'nin liderleri, hayatta oldukları sürece, şeriat çerçevesinde kendi halklarına hizmet etmeye, ülkenin yeniden inşası ve istikrarı için çalışmaya ve hiçbir işgalcinin ülkenin bağımsızlığını tehdit etmesine izin vermemeye kararlıdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55