,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Afganistan İslam Emirliği'nden vergi cezalarına muafiyet

Afganistan İslam Emirliği'nden vergi cezalarına muafiyet
Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen "Vergi Suçlarına Muafiyet" konulu toplantıya Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Baradar'ın yanı sıra çok sayıda bakan ve yetkili katıldı.

Arg Selamhana Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcıları Abdulgani Baradar ve Abdusselam Hanefi, Dışişleri, Maliye, Sanayi ve Ticaret Bakanları, İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid ve çok sayıda iş adamı ile sanayici katıldı.

Vergi Cezalarına Muafiyet ile ilgili düzenlenen programda konuşan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulgani Baradar, vergilerin tüm ülkelerin ulusal bütçelerini oluşturduğunu, kamu hizmetleri ve güvenliğin sağlanmasının yanı sıra halkın refahı için vergilerin gerekli olduğunu söyledi.

Gelir tahsilatında şeffaflığa büyük önem gösterdiklerine vurgu yapan Baradar, İslam Emirliğinin sanayici ve iş adamları dahil olmak üzere bütün vatandaşlarına karşı sorumluluklarının olduğunu belirtti.

Baradar, İslam Emirliğinin, iş adamlarının güvenliğini sağlayarak onlara her fırsatı sağlayacağının altını çizdi. Programda konuşan Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdusselam Hanefi ise, vergi cezalarına getirilen muafiyeti, İslam Emirliğinin iş adamları ve sanayicileri desteklemeye yönelik bir adım olarak nitelendirdi.

Vergi mükelleflerine seslenen Hanefi, "Sizin vergileriniz hastaların tedavisi, yetimlerin bakımı, işçi ve memurların maaşının ödenmesi, güvenlik kuvvetlerinin masraflarının karşılanması, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi ve diğer kamu hizmetleri için kullanılmaktadır." dedi.

Maliye Bakanı Hidayetullah Bedri, başta iş adamları ve sanayiciler olmak üzere tüm vatandaşlara daha iyi hizmet vermenin gayreti içinde olduklarını belirterek daha fazla imkân sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Bedri, gümrük idareleri tarafından tüccarlardan toplanan vergilerin Bakanlık tarafından ilgililere iade edildiğini kaydetti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nureddin Azizi, Afganistan'ın, vergi cezalarının muaf tutulduğu tek ülke olduğunu söyledi.

Ülkede aktif olarak faaliyet yürüten şirketlerden ve yatırımcılara seslenen Bakan Azizi, Afganistan'ın kendi kendine yetebilmesi için vergilerini zamanında ödemelerini istedi.

İslam Emirliği mücahitlerinin İslami düzenin hâkim olduğu ülkenin özgürlüğü için fedakârlık yaptığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlevi Amir Han Muttaki ise, iş adamları ve yatırımcıların, Afganistan'ı kendi kendine yetebilen bir düzeye çıkarmalarının zamanının geldiğini söyledi.

Programın sonunda, vergilerini zamanında ödeyen, İslam Emirliği kural ve prosedürlerini yerine getiren firmalara teşekkürname verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55