,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Afganistan İslam Emirliği: UNAMA'nın eleştirileri insanların inançlarına hakarettir

Afganistan İslam Emirliği: UNAMA'nın eleştirileri insanların inançlarına hakarettir
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu'nun (UNAMA) açıkladığı raporun içeriğinin doğru olmadığını ve tam bir bilgisizliğe dayandığını söyledi.

Hemen her ay Afganistan'daki yeni yönetimi değerlendiren raporlar hazırlayan UNAMA, gerçekleri çarpıtmaya devam ediyor.

Ülkede yaşanan deprem, sel felaketi gibi olumsuzluklara rağmen halkının refahı için büyük çabalar harcayan Afganistan İslam Emirliği; kalkınma, uyuşturucuyla mücadele, ülkede fitneye yol açan oluşumlarla mücadele gibi konularda büyük mesafeler elde etti.

Yönetimi devraldığı Ağustos 2021'den bu yana itidalli bir duruş ortaya koyan Afganistan İslam Emirliği, tüm dünya ülkelerine uyum içerisinde çalışmaya hazır olduklarına dair defalarca çağrılarda bulundu.

Ancak her seferinde ülke gerçekleriyle uyuşmayan raporlar hazırlayarak BM'ye sunan UNAMA, son raporunu yine gerçekleri çarpıtan bir dil ile kaleme aldı.

UNAMA'nın, Afganistan'da son üç aydaki insani durumu değerlendirdiği raporunda, çoğunlukla İslam Şeriatı'nın uygulama esaslarına odaklanması tepkilere neden oldu.

UNAMA'nın İslam ve Şeriat kuralları konusunda tam bir bilgisizliğe sahip olduğu gerçeğini ortaya koyan raporda, şer'i uygulamalar üzerinden eleştirilerde bulunulması ise bir garabet oluşturdu.

UNAMA'nın raporunu 'gerçeklere aykırı' olarak niteleyen Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, halkının desteğiyle birlikte Afganistan İslam Emirliği'nin, İslam şeriatının uygulanması için büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.

UNAMA'nın; "Kadının başörtüsü, kadınların mahremiyet durumu, kadının çalışması ve eğitimi için şer'i ortamın sağlanması, ayrıca şeriat cezalarının mahkemeler tarafından uygulanması, toplumdaki fikri ve dini sapmaların önlenmesi" gibi konular üzerinden eleştirilerine yanıt veren Mücahid, Afganistan İslam Emirliğinin artık kuralları olduğuna göre İslam şeriatının hem erkek hem de kadınlar için uygulanmasının doğal bir vakıa olduğuna işaret etti.

Sözcü Mücahid, UNAMA tarafından eleştiriye konu edilen tüm meselelere karşı duyarlı bir toplumun oluşturulmasının İslam Hükümetinin taahhüdü altında olduğunu ve bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Mücahid, "UNAMA söz konusu vakaları eleştiriyorsa veya İslami kuralları insan haklarına aykırı olarak nitelendiriyorsa, bu açıkça insanların inançlarına hakarettir. İslam Emirliği, UNAMA'ya Afganistan halkının dini meselelerini gereksiz yere eleştirmemesini tavsiye ediyor.

Emri Bil Maruf Nehyil Anil Münker Bakanlığı, mahkemeler veya diğer ilgili kurumlar tarafından atılan her adım, İslam Emirliği'nin Dini Lideri'nin emri doğrultusunda, güçlü şeriat ve hukuki temele dayalı olup kapsamlı ve derin araştırmalardan sonra yapılır. Bu kurallar keyfi değildir ve kimsenin hakkına tecavüz etmez, ancak İslami kuralların terk edilmesi toplumda mutlaka zulme, şiddete, yolsuzluk ve çatışmaya yol açacaktır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55