Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı
Afganistan Maliye Bakanlığı, batı Herat vilayetindeki İslam Kale Sınır Kapısı'nda yeni inşa edilen dört kargo hangarının açılışını gerçekleştirdiklerini duyurdu.

78,7 milyon Afganistan afganisi (yaklaşık 1,18 milyon ABD doları) maliyetle inşa edilen hangarlar, standart özelliklere uygun olarak yapılmış olup şu anda tamamen faaliyette.

Yapılan açıklamaya göre, her bir hangar aynı anda yaklaşık 8 bin metrik ton mal depolama kapasitesine sahip olup, yoğun sınır geçiş noktasındaki depolama olanaklarını önemli ölçüde artırıyor.

Yapılan açıklamada, projenin amacının Afganistan'ın İran'la bağlantısını sağlayan en önemli ticaret yollarından biri olan İslam Kale'de gümrük hizmetlerini iyileştirmek, yoğunluğu azaltmak ve ticaret akışını kolaylaştırmak olduğu belirtildi.

Yeni altyapının tamamlanmasının, sınır yönetimini güçlendirmesi ve sınır kapısından geçen artan ithalat ve ihracat hacmini desteklemesi bekleniyor.

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.