,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Adıyamanlılar: Hizmet edecek adil bir aday istiyoruz

Adıyamanlılar: Hizmet edecek adil bir aday istiyoruz
31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi beklentilerini dile getiren Adıyamanlılar, adaylardan liyakat ve adil olma ölçütünü aradıklarını söylediler.

​31 Mart 2019 mahalli yerel seçimlerin memlekete hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Adıyamanlılar, memleketlerine hizmet edecek adil bir aday istediklerini belirttiler.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi beklentilerini dile getiren Adıyamanlılar, adaylardan liyakat ve adil olma ölçütünü aradıklarını söylediler. Sahada hizmet adına bir çalışmanın görülmediğine dikkat çeken Adıyamanlılar, adayların hangi partiden olduğuna bakılmaksızın halkın her kesimine hizmet götürecek, tarafsız ve kalbinde Allah korkusu taşıyan yerel bir yönetimi arzuladıklarını ifade ettiler.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi İLKHA mikrofonuna duygu ve beklentilerini paylaşan Adıyamanlılar, kentin sorunlarına dikkat çektiler.

"Yağmur yağdığı zaman çoğu insanın evi su altında kalıyor"

Adıyaman’ın birçok alanda geri kaldığını dile getiren vatandaşlardan Yaşar Öncebe, Adıyaman'ın öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Öncebe, "Aylar öncesinden gelip tespit ettiler, hiçbir adım atılmadı. Adıyaman’da, yağmur yağdığı zaman çoğu insanın evi su altında kalıyor. Bu durum gibi yüzlerce sıkıntı var. 'Her şey gülük gülistanlık.' deniliyor. Hastanede bir aydan önce sıra alamıyoruz. Kadın hastalıkları doktorundan randevu alamıyorsun. Bizler kesinlikle hizmet edecek birini istiyoruz. 'A' veya 'B' partisi diye bir şey kalmadı. Kim hizmet edecekse biz onu destekleyeceğiz. Destek vereceğimiz aday, Allah rızası için Adıyaman’a güzel hizmet yapsın." dedi.

İbrahim Tekdemir, herkese eşit davranan bir belediye, memleketi adil olarak yönetecek birini istediklerini belirtti.  

"Partilerin, gençleri işsizlikten kurtarması gerekiyor"

Adıyaman'daki işsizlik soruna, partilerin çözüm üretmesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlardan Hasan Sayın ise şunları söyledi: "Adil olan, çevresine iyi olan, torpil yapmayan, herkese eşit mesafede duran, işsizlik noktasında yardımcı olun biri olmasını isterim. Gençlerin sosyal ekinlik yapacakları yerler yok. Partilerin, gençleri işsizlikten kurtarması gerekiyor."

"Memleketimizde hizmet fazla görülmüyor. İşsizlik sorunu had safhadadır." diyen vatandaşlardan Aziz Kurt da sadece Adıyaman’da değil, Türkiye genelinde aynı durumun yaşandığını söyledi.

"Aday olacak kişi herkesin bildiği, benimsediği biri olmalıdır"

Adayların, halk tarafından tanınan ve sevilen biri olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Fahri İlhan ise duygularını şöyle paylaştı: "Herkesin birbirini sevdiği, birbirine güvendiği, ticaretin, alışverişin devamlı olduğu, insanlar arası diyaloğun kopuk olmadığı bir Adıyaman istiyorum. İnsanlar arasındaki fikir ve ekonomik uçurumların yok olmasını istiyorum. Herkesin eşit şekilde bir bütün olmasını istiyoruz. Bunların hepsi de ekonomiye bağlıdır. Ekonomik düzeyi yüksek olan memleketlerde, diğer unsurlar kendiliğinden gelişir. Aday olacak kişi herkesin bildiği, benimsediği biri olmalıdır. Topluma kendini kabul ettirmiş, halkla iç içe olan ve herkesin tanıdığı bölgeden insanlar olmalıdır. Şu anki siyasette atamalar tepeden oluyor. İnsanların hiç tanımadığı kişiler aday oluyor. Mesela milletvekillerimizi hiçbirimiz tanımıyoruz."

"Yenilikçi bir belediye başkanı istiyorum"

Torpil ve rüşvetin olmadığı bir belediyeciliği arzuladıklarını ifade eden Bekir Tümay, "Yenilikçi bir belediye başkanı istiyorum. Adıyaman’ın mevcut şartlarında hizmet çok zayıf. Yapılması gereken çok şey var. Oto pak sorunu var. Temizlik büyük bir sorun. Kentsel dönüşümde bir çağ atlamamız lazım diye düşünüyorum. Milletvekilleri yanlış yaptığında parti gözetmeksizin bunları karşısına alabilecek, torpil yapmayacak, vatandaşı düşünen bir belediye başkan adayı istiyorum." dedi.

Adıyaman'da huzur ve barış istediklerini dile getiren vatandaşlardan Abdurrahman Güler ve Musa Kopan, "Allah, memleketimiz için hangi aday hayırlıysa onu nasip etsin. Biz her zaman milletvekillerini göremeyiz ama belediye başkanı ilimizde olduğu için her zaman görüp derdimizi anlatacak biri olmalı. Belediye başkanı hizmet yapmak için gelsin. Bize hizmet etmeyen sadece maaş alan bir belediye başkanını ne yapalım. Adıyaman’da huzur, barış ve kavga istemiyoruz." ifadelerini kullandılar.

"65 yaşındayım, el emeğimle geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Rabbimizden başka hiç kimseden umudumuz yok." diyen Mehmet Yücedağ, seçim zamanın dışında kimse durumlarını sormadıklarından yakındı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55