,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Adıyaman'dan Afrin'e 20 TIR yardım

Adıyaman'dan Afrin'e 20 TIR yardım
Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından içerisinde 400 bin TL değerinde yiyecek ve ilaç dolu TIR'lar, PKK'den geri alınan Suriye'nin Afrin ilçesine gönderildi.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Afrin’e 20 tır yiyecek ve ilaç malzemesi gönderildi.

Gönderilen yardımlar için uğurlama töreni düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci, Suriye’de ve özellikle Doğu Guta'da yaşanan insanlık dışı savaşta, kadın, çocuk ve yaşlılara uygulanan zulüm, haksızlık, ambargo ve katliamlara karşı sessiz kalamayacaklarını söyledi.

İzci, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. İnancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir ferdi olan biz Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat, yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli ediyoruz. Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin, modern tüketim hengâmesinin bize asli görevlerimizi unutturduğu böyle bir zamanda burada mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu belirtmek, imanımızın ve şahitliğimizin gereğidir." dedi.

İnsanlığın arasına çizilen sınırların kabul edilemeyeceğini ifade eden İzci, şunları söyledi: "7 yıldır Suriye’nin birçok bölgesinde Cerablus’ta,  Doğu Guta’ da, Afrin’de çocukları, yaşlıları, kadınları, okulları, hastaneleri, evleri ve camileri hedef alarak medeniyet değerlerinin hiçe sayıldığı,  insan haklarının,  özgürlüklerin ve toplum geleceğinin çalınmak istendiği, zihinlere giydirilmiş ideolojik deli gömlekleriyle; savaşın, kinin ve nefretin tohumlarının ekildiği ve insanlığın kadim değerlerinin hiçe sayıldığı bu günlerde, Adıyaman sivil toplum kuruluşları platformu olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor ve onlara reva görülen bu zulmü asla kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Platform olarak diyoruz ki; sevgi, muhabbet ve kardeşlik, insan kalbinin taşıdığı en değerli yüktür."

 

"Birileri bu coğrafyaya silah getiriyor, birileri buraya milislerini gönderiyor." diyen İzci, "Bizler ise en samimi duygularımızla insanlara yardım götürüyoruz. Bugün buradan Adıyaman’dan Suriyeli kardeşlerimize 20 TIR'lık yardım konvoyumuzla; yaklaşık maliyeti ayni ve nakdi yardımlarla 400 bin liralık olan bu TIR'larımızda 3 bin torba un, 120 ton patates, 50 ton bulgur, 7 tır su, kıyafet malzemeleri ve bir miktar ilaç ile kardeşlerimize Ramazan öncesi bu yardımları ulaştırmış oluyoruz." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından yardım dolu TIR'lar Afrin’e doğru yola çıktı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55