,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Adıyaman’da Umut Kervanı depremzedelere soba dağıttı

Adıyaman’da Umut Kervanı depremzedelere soba dağıttı
Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Adıyaman’da, çadırda ve dışarda kalan vatandaşlara soba dağıtan 4 kardeş yardım kuruluşu, ısınmak için daha çok malzeme gönderilmesi çağrısında bulundular.

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremzedelerin yaralarını sarıyor.
Depremden etkilenen illerde açtıkları aş evleriyle bir yandan depremzedelere hizmet sunarken, bir yandan da enkaz altında bir vatandaşa canlı ulaşmak için gayret gösteriyor.
Umut Kervanı ve kardeş yardım kuruluşlarının kendilerini sahipsiz bırakmadıklarından dolayı teşekkür eden depremzedeler, depremin ilk gününden itibaren tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirttiler.
“Ne istiyorsak, hemen veriyorlar”
Depremzedelerden Rahime Gözek, “Annem yaşlıdır onun için soba aldım. Allah hayırseverlerin, zenginlerin hayırlarını kabul etsin. Bugün için hepimiz kardeşiz. Depremin ilk gününden bu yana yanımızdaydılar. Allah birlerini bin etsin. Ne istiyorsak, hemen veriyorlar.” dedi.
“Battaniye ve çocuk eşyalarına ihtiyacımız var”
Gülbahar Gözek ise, “Memleketimizde deprem yaşandı. Çocuğum cezaevinde, kimsemiz yoktur. Kendime bir soba aldım. Keşke bu deprem başımıza gelmeseydi hiçbir şey istemiyorduk. Çadırda kalıyoruz. Bize yemek getiriyorlar, bize bakıyorlar. Hiçbir şeyimiz yoktur. Allah herkesten razı olsun, bize iyi bakıyorlar. Allah bir daha bu musibeti başımıza getirmesin. Battaniye ve çocuk eşyalarına ihtiyacımız var.” diye konuştu.
Umut Kervanının yapmış olduğu yardım çalışmalarının çok güzel olduğunu, ilk günden beri burada ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Mehmet Köşer, elektrikler olmadığından dolayı çadırda soba aldığını belirtti.
“Umut Kervanı her zaman yanımızdaydı”
Murat Gülmez, “Ardahan Göreliyim. Adıyaman'da ikamet ediyorum. Umut Kervanı her zaman yanımızdaydı. Sobamızı aldık, ihtiyaç duyulan bazı malzemeleri, gıdamızı aldık. Umut Kervanı ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Dışarıda kalıyorum. Memlekete gitmeyi düşünüyorum. Ev sahibim istediği için evi düşünüyoruz. Gıda, su, elbise çok var. Şu an herhangi bir eksiğimiz yok.” dedi.
“İhtiyacımız olanı aldık”
Kazım Söylemez, “İhtiyacımız olan sobayı aldık, yemek yedik. Umut Kervanına teşekkür ediyoruz. İhtiyacımız olanı aldık. İlk günden beri her taraftan yardım geldi. Hayırseverlerden deprem bölgesine sahip çıkmalarını, yardımlarını eksik etmemelerini istiyoruz.” diye konuştu.
İhtiyacı olan malzemeleri ve soba aldığını belirten Murat Çelik, ilk günden beri tüm ihtiyaçlarını karşılayan Umut Kervanı ve diğer kardeş yardım kuruluşlarına teşekkür etti.
“Umut Kervanı tüm ihtiyacımızı karşılıyor”
Ramazan Aslan, “Umut Kervanı sağ olsun bize soba dağıttı. Kaç gündür elektrik, soba, elimize geçmedi. Bu sobanın sayesinde çadırın içinde de ısınacağız. Çadır ve soba bulamayan vatandaşlar var. Halimize çok şükür ediyoruz. Sizin aracınızla bize yardım gönderen insanlardan Allah razı olsun. Adıyaman'a geldiğimizden beri 12 gündür çorbamızı, yemeğimizi, gıdamızı, sobamızı, her şeyimizi karşıladılar.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55