Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi
Asgari ücret henüz belirlenmeden bazı esnafların temel tüketim ürünlerinde fiyat artışına gitmesi Adana’da tepkilere neden olurken, vatandaşlar görüşlerini İLKHA mikrofonuna aktardı.

Asgari ücret henüz belirlenmeden bazı esnafların temel ürünlerde fiyat artışına gitmesi Adana’da tartışma konusu oldu. Erken zam iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte Adanalılar, yaşanan duruma tepki göstermeye başladı. Temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışları sonrası vatandaşlar, "vicdanlı olun" çağrısında bulundu.

Vatandaşlar, yapılan zamları “vicdansızlık” ve “açgözlülük” olarak değerlendirdi. Alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade eden Adanalılar, zamların geçimi daha da zorlaştırdığını dile getirdi. Bazı vatandaşlar, maliyet gerekçesiyle yapılan zamlarla keyfi artışlar arasında ayrım yapılması gerektiğini vurguladı.

Erken zamların fırsatçılık olduğunu savunan vatandaşlar, devletin konuya müdahale etmesini istedi. Denetim eksikliğine dikkat çeken Adanalılar, yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, fırsatçılığa karşı toplumsal duyarlılık ve dayanışma çağrısı yaptı. Adanalılar, insanca bir yaşam için vicdanlı ticaret ve adil fiyat talebini yineledi.

MURAT YAMAÇ

"Bir ürünün fiyatı bir anda nasıl artıyor?"

Vatandaşlardan Murat Yamaç, yapılan zamların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu vicdansızlıktır. Ben kiracıyım, kira gelmeden fiyatları katlıyorlar. İslam’da böyle bir şey yok. Ürünlerin maliyeti ve kâr marjı belli. Bir ürünün fiyatı bir anda nasıl artıyor? Bunun sebebi insanların açgözlülüğüdür. Herkes vicdanlı olursa, kiracı da esnaf da rahat geçinir.” dedi.

VELİT ÖZEL

“Bu durum doğru değil, denetlenmeli”

Velit Özel ise, alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkat çekerek, “Bu davranışı doğru bulmuyoruz. Zaten milletimizin alım gücü zayıf. Kimileri maliyet artışını gerekçe gösteriyor kimileri ise keyfi zam yapıyor. Bu durumun mutlaka denetlenmesi gerekiyor, yanlış varsa düzeltilmeli.” diye konuştu.

Yaşar Kıvrak

“Bu fırsatçılıktır, halka ihanettir”

Yaşar Kıvrak, erken zamları sert sözlerle eleştirerek, “Bu durum fırsatçılıktır, halka ihanettir. Devletin bunun üzerine gitmesi lazım. Fırsatçılara fırsat verilmemeli. Birbirimize sahip çıkalım, aldatmayalım; insanca bir yaşam istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

FİLİZ ERKASAN

"Asgari ücrete daha zam gelmeden her şeye zam geliyor"

Filiz Erkasan da asgari ücret artışı beklenmeden yapılan zamların halkı zor durumda bıraktığını belirterek, “Halktan olan insanlar yine halka vicdansızlık yapıyor. Asgari ücrete daha zam gelmeden her şeye zam geliyor. Bu açgözlülüktür. Yetkililer her şeyi denetlemeli, insanların hali düşünülmeli.” şeklinde konuştu.

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.