,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Adanalı imamdan Kur'an kursu öğrencilerine hediye yağmuru

Adanalı imamdan Kur'an kursu öğrencilerine hediye yağmuru
Adana'nın Seyhan ilçesinde Kur'an kursunu tamamlayan öğrenciler, Hacı Şenel Özçete Cami İmam Hatibi Abdullah Sarman tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 

Adana'nın Seyhan İlçesi'nde bulunan Hacı Şenel Özçete Cami'nde yaz sezonunda Kur'an kursuna giden öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bisiklet ve tablet başta olmak üzere çeşitli hediyeler alan çocuklar sevindi. Kur2an kursu hediye törenine Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı da katıldı.

Yaz Kur'an kursunda başarı gösteren yaklaşık 120 öğrenciye 5 adet bisiklet, 10 adet tablet, 1 Adet dron, 30 adet uçurtma, 75 adet futbol topu hediye olarak verildi.

"Yaz Kur'an kurslarımız bizim geleceğimizi inşa etmek içindir"

Seyhan İlçe Müftü yardımcısı Halit Köse

Programda selamlama konuşması yapan Seyhan İlçe Müftü yardımcısı Halit Köse, yaz Kur'an kurslarına önem verdiklerini söyleyerek, "Yaz Kur'an kurslarımız bizim geleceğimizi inşa etmek içindir. Dolayısıyla biz bu hizmeti göz ardı edemeyiz, ıskalayamayız. Bu nedenle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Kursa gelen öğrencilere hitap eden Adana Müftüsü Mehmet Taşcı ise, yaz dönemi kurslarının bitmesinin ardından camiye devam edilmesi, namazların camide cemaatle kılınması tavsiyesinde bulundu.

"Cuma günü kursun bitmesi demek, eğitim öğretim de bitti manasına gelmiyor"

Adana Müftüsü Mehmet Taşcı

Taşcı, "Hem burada hem de Adanamızın bütün camilerinde siz, güzel ve değerli yavrularımızı Allah'ı tanıyan ve bilen, Kur'anı öğrenen, anlayan, yaşayan, güzeller güzeli Peygamber efendimizi (Aleyhisselatu vesselam) tanıyıp, onun yolundan giden birer abid, mücahid ve dinini, diyanetini yaşayan güzel yavrularımız olarak görmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu Cuma günü kursun bitmesi demek, eğitim öğretim de bitti manasına gelmiyor. Daha sonrada gelmek isteyen yavrularımız camilerimize gelip, hocalarından derslerini alıp Kur'an'ı Kerim'i, dinini, diyanetini öğrenmeye devam edeceksiniz. Peygamber efendimiz (Sallahu Aleyhi ve Sellem) bize diyor ki: 'Çocuklarınız yedi yaşına geldiğinde, onlara namazı emredin.' Namazlarınızı zaten altı ay boyunca camide kıldınız. Namaz kılmayı öğrendiniz ve namazlarını artık bir daha terk etmiyorsunuz.  Çocuklar biz ne zaman seviniriz ve mutlu oluruz biliyor musunuz? Biz, sizlerin Cuma günü bu kurslar bittikten sonra da camiye her gün, en az bir iki vakit gelip namaz kıldığınızı görürsek çok mutlu olacağız." şeklinde konuştu.

Kur'an kursu öğrencilerine dönem sonu hediyeler veren Hacı Şenel Özçete Cami İmam Hatibi Abdullah Sarman, amaçlarının öğrencilerin Kur'an'ı Kerim'i okuyup, anlayıp, hayatlarına tatbik etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

"Kura'nı güzel okuyan kardeşlerimize bisiklet, dron ve tablet hediyesi"

Hacı Şenel Özçete Cami İmam Hatibi Abdullah Sarman

Sarman, "Bizim en büyük prensibimiz: 'Sevdirerek öğretmek' diyen Sarman, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun mücadelesini verdik elhamdülillah. Meyvesini de bugün olduğu gibi görüyorsunuz. Rabbim öncelikle Kur'an ahlakıyla, sonra Peygamber efendimizin (Sallahu Aleyhi ve Sellem) sünnet-i seniyyesi'yle ahlaklanmalarını nasip eylesin. Her talebeye hediye vermek istiyoruz fakat Kur'an'ı Kerim'de başarılı olan, ezberlerini fazla veren, namaza anne babasını getiren, takkesini takan, namazlara gelen, ezberlerini verip Kura'nı güzel okuyan kardeşlerimize bisiklet, dron ve tablet hediyesi olarak nitelendirdik. Tüm kardeşlerimiz sevinsin diye de diğer kardeşlerimize futbol topu ve uçurtma gibi hediyeler takdim ettik." diye konuştu. 

"Amacımız; aileden başlayıp İslam ahlakıyla ahlaklanan Kur'an Nesli yetiştirmek"

Cami cemaati ve çevredeki vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Sarman, "Hem beş vakit camiye gelen cemaatimiz hem de çevre esnaflarımız, apartman sakinleri olsun; esnaflar diyor ki: 'Biz burada her zaman iş yapıyorduk ama Yaz Kur'an Kursu açıldıktan sonra cıvıl cıvıl Kur'an talebeleri geçti, bunun sesini duyuyoruz. Bizim amacımız; aileden başlayıp mahalleye, ilçeye, il'e, inşallah Türkiye'ye ve Dünya'ya İslam ahlakıyla ahlaklanan Kur'an Nesli yetiştirmek. Rabbim her daim bunu bizlere nasip eylesin." diye kaydetti.

Program, öğrencilere dondurma ikram edilmesiyle son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55