,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Adana'da "Şehitlerimiz ve Filistin için katliama dur de" temalı etkinlik yapıldı

Adana'da "Şehitlerimiz ve Filistin için katliama dur de" temalı etkinlik yapıldı
Ceyhan STK Birliğinin organize ettiği "Şehitlerimiz ve Filistin için katliama dur de" temalı bir araç konvoyu ve basın açıklaması düzenlendi.

 

Ceyhan halkının yoğun ilgi gösterdiği araç konvoyu Murat Göğebakan Kültür Merkezinin önünden başlayıp Ceyhan'ın ana caddelerinde ve sokaklarında uzun süre duyarlılık oluşturma adına şehir turu attı.

Son olarak Kaymakamlık önünde toplanan Ceyhan STK Birliği üye ve gönüllüleri, Filistin ve Gazze'deki katliamlara binaen bir basın açıklaması düzenledi.

Ceyhan STK Birliğini temsilen Cüneyt Kaya, basın açıklamasını okudu.

Siyonist işgalcilerin 75 yıldır yaptığı katliamlara dikkat çeken Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze’nin kahraman evlatlarına selam olsun! Direnenlere ve aziz olanlara selam olsun!

75  yılı aşkın bir süredir  Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci israil, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 3 aylık süreçte, 15 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 20 binden fazla Filistinliyi şehit etti. 

İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor.

Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor.

İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor.

Dünya halkları, işgalci israil’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batılı devletler yaşanan zulümleri görmezden gelerek işgalcilere verdiği desteği halâ sürdürüyor.

Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.

Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, yakınlarını kaybeden, evlerini kaybeden ve hatta her an hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinli kardeşlerimiz, verdikleri mücadele ile insanlığın onurunu korumaya devam ediyorlar.

İşgalci israil’in saldırıları bir kere daha gösterdi ki, siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta İslam coğrafyaları olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir.

Tarih, çok zalim devletler gördü. Tarih boyunca zalim hiçbir devlet, âbâd olamadı. Her biri er ya da geç işledikleri zulümlerin bedelini çok ağır bir şekilde ödedi ve nesillerine zulümlerini bir utanç olarak bıraktılar. İsrail de Allah’ın izniyle hedefine asla ulaşamayacak.

 İşgalci İsrail rejimi, yaralıların tedavisini dahi engelliyor. Hatta Gazze’ye yakıt girişini yasaklayarak kuvözdeki bebekleri ve yoğun bakımdaki ağır hastaları ölüme terk ediyor.

İşgalci israil tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye, tüm dünyanın yaklaşık 80 yıldır acısını unutamadığı Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldı.

Bu vesileyle, bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, evlatlarımız ve mallarımızla  ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız.

Allah’ım senden başka yardımcımız yok; mücahid kullarını nusretinle destekle. Allah’ım, yerlerin ve göklerin orduları yalnızca senindir; mücahid kullarını görünmez ordularınla destekle! Allah’ım, zafer yalnızca sendendir; mücahid kullarını muzaffer kıl! Allah’ım, kalpler senin iki parmağın arasındadır ve sen onları dilediğin gibi evirir çevirirsin; mücahid kullarının kalplerini ve saflarını birleştir! Allah’ım, sen sözünde en sadık olansın; salih kullarına vadettiğin şey ile İslam ümmetinin göğsünü ferahlat! Sabrımızı ve direncimizi arttır, Allah’ım, düşmanın kalbini korkuyla doldur." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55