,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Adana'da "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi

Adana'da "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi
Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Program öncesi Tarık Karadağ’ın şefliğini yaptığı Tasavvuf Musiki Korosu ve ekibi çeşitli ilahiler ve ezgilerden oluşan bir konser verdi.

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, İl Müftüsü Mehmet Taşcı bir selamlama konuşması yaptı.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Selçuk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

Ramazanoğlu Camii konferans salonunda düzenlenen program, Bakımoğlu Mescidi İmam Hatibi Ömer Faruk Bolat'ın okuduğu Kur'an-ı Kerîm tilâveti ile başladı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı açılış konuşmasında, Mevlid-i Nebî haftasının "Peygamberimiz İman ve İstikamet" konusuyla icrâ edildiğini ve bu haftayı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş: "Değerli kardeşlerim! İmanın girdiği bir gönül bambaşka bir gönül olur, değişir. O artık huzur iklimine kavuşur ve bu imanın girdiği yüreğin, kişinin yeni bir kimliği yeni bir adı vardır; işte o mümindir" dedi.

2023 yılı Mevlid-i Nebî haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi, Adana İl Müftülüğü Koro Şefi Tarık Karadağ ve ilahi ekibinin ilahi dinletileri ile program yoğun bir şekilde icra edildi.

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'ın konuşmasının ardından Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından kendisine tablo takdîm edildi.

Program, protokolün toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Programın ardından katılımcılara lokum ikram edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55