,
  • BIST 10512.95
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 25 °C

Adana'da Kudüs şehidi Saklanan için gıyabi cenaze namazı kılındı

Adana'da Kudüs şehidi Saklanan için gıyabi cenaze namazı kılındı
Adana'da Kudüs'te işgal askerleri tarafından şehid edilen Hasan Saklanan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Adana merkez Seyhan İlçesi Kemeraltı Camii'nde, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yatsı namazına müteakip basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını STK'lar adına Halil Çalışkan okudu. Basın açıklamasından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazını Onur Durmuş kıldırdı. Namaza, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Şahadetin ardından gülmeyi onurlu Filistin halkından öğrendik"

Şahadet haberlerinin Müslümanları hüzne boğmadığını belirten Çalışkan, "Bugün buraya toplanmamız bir hüzün değil, bilakis bir sevinç vesilesiyledir. Çünkü biz, şahadetin ardından gülmeyi onurlu Filistin halkından öğrendik. Biz, evlatları teker teker şehit edilirken cihada devam etmeyi İsmail Heniyye'den öğrendik. Biz siyonistin karşısına dikilmeyi mavi Marmara'dan öğrendik. Anne ile şahadet arasında bir seçim yapılması gerektiğinde şahadetin seçilmesi gerektiğini Furkan Doğan'dan öğrendik. İşte bugün yeni bir şey daha öğrendik. O da Malcolm X'ın dediği gibi Müslümanca yaşamanın mümkün olmadığı bir yerde, Müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır. İşte geçtiğimiz günler Şehit Hasan Saklanan ağabeyimiz bize bunu yaşayarak öğretti. Bize bu yozlaşmış dünyadan daha güzel bir şey varsa onun da şahadet olduğunu hatırlattı." şeklinde konuştu.

"Şehadet sırasını dört gözle bekliyoruz"

Şehid Hasan Saklanan'ın bu ümmetin onurlu gençlerinin ve onurlu insanların hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayan Çalışkan, "Sakın ama sakın üzülmeyin. 7 Ekim Aksa Tufanından sonra hayallerimizi süsleyen Cihad aşkının sönmesine yakın tekrardan bu aşkı alevlendirmiştir. Şimdi eminiz ki artık birçok kardeşimiz geceleri kafasını yastığa koyduğunda, bir siyonistin kafasına namlu dayadığını hayal etmektedir. Yıllardır unuttuğumuz kavramlar yavaş yavaş gündemimizin ana konusunu oluşturmaktadır. Filistin halkı bize asıl cihadın ne olduğunu öğretti. Alemlerin rabbi olan Allah'ımızın ayetleri nasıl yaşanır bunu bize gösterdi. Cihat neymiş, ibadet nasıl yapılırmış, zikrin anlamı nedir, hepsini yaşayarak gösterdi. İşte şahadete yemin etmiş ümmetin onurlu gençleri buradalar. Allaha yemin olsun ki "Mü'minlerden öyle kişiler vardır ki, Allah üzerine yaptıkları ahde sadakat gösterdiler; böylece onlardan kimi adağını gerçekleştirip, kimi de beklemektedirler" ayeti gereği şahadet sırasını dört gözle bekliyoruz. Ancak buradan hatırlatmak istediğimiz bir şey var. Şehit Aruriye sormuşlar: "İnsanlar Filistin cihadına katılmak istiyorlar, ne söylemek istersiniz?" Allah ondan razı olsun, Şehit Aruri Hucurat Suresi'nden meal vererek Allah ayette "Mallarıyla ve canlarıyla cihad ederler" buyuruyor. Siz önce malınızla cihad edin, can ile cihad etmek de nasip olacaktır. O halde ey kardeşlerim şehitlerden mesaj var. Canımız acıyana kadar cihada ortak olacağız. Canımız acıyana kadar siyonizmin ve yerli işbirlikçilerinin karşılarında dikilmeye devam edeceğiz. Ve Allah sonunda bize şahadeti nasip edecektir." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Peygamber Sevdalıları, MEKTEB, ÖZGÜR-DER, MTTB, Genç Hareket, AGD, ÇUDER, CAN SUYU, MGV, Evrensel Hafızlar Derneği, MAG-DER, İHH, Çat Kapı, Hayrat Vakfı, Anadolu Öğrenci Birliği ve bir çok STK temsilcisi katıldı.

Etkinlik, gıyabi cenaze namazının ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55