,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Adana'da Kadir Gecesi idrak edildi

Adana'da Kadir Gecesi idrak edildi
Camilerin doldu taştığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi okunan Kur'an, edilen dualar, yatsı, teravih ve tesbih namazıyla idrak edildi.

 

Adana Ramazanoğlu Camii'nde, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ve yediden yetmişe her yaştan Müslümanın icabet ettiği gece sohbet, dua ve zikirlerle idrak edildi.

Kadir Gecesi'ni idrak etmek için gelenlere, caminin bahçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kadir Gece'sini camide geçirmek isteyenler, cami içi ve avlusuna sığmayarak dışarı taştı.

Teravih namazı öncesi konuşan Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Kadir Gecesi'nin bir ömre bedel bir gece olduğunu söyledi.

"Kadir Gecesi'ni Kur'an ile birlikte düşünmemiz lazım"

Kadir Gecesi'nin Kur'an gecesi olduğunu söyleyen Demirlenk, "Bu gece, mübarek bir gecedir, kıymetini bilenler için şerefli bir gecedir. Bunun için Kadir Gece'sini Kur'an ile birlikte düşünmemiz lazım. Kadir Gecesi dendiğinde Kur’an aklımıza gelmesi lazım. Kuran nasıl ki indiği bu geceye şeref verdiyse indiği Mekke’ye şeref verdiyse indiği peygamberi insanlara peygamber olarak şereflendirdiyse, bizim de gönlümüze zihnimize ruhumuza Kur'an'ı indirerek şereflenmeye değerli olmaya kadirli kıymetli olmaya gayret edeceğiz. " dedi.

"Rabbimizin rahmet ve bereket ikliminden en iyi şekilde faydalanalım"

Kadir Gece'sinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğuna vurgu yapan Demirlenk, "Rabbimiz bire bin ikram ediyor. Öyleyse gelin Rabbimizin bu rahmet ve bereket ikliminden en iyi şekilde faydalanalım. Bu gece ve bundan sonraki her bir gece Kadir gecesi olabilir ihtimali ile inşallah günlerimizi ibadet, kulluk, zikir ve tespihatla geçirme gayretinde olalım. Kadir Gece'sini bir daha idrak edemeyebiliriz, gelecek yıla kavuşup kavuşmayacağımızı bilmiyoruz. Bu gece gelecek yılın da muhakeme ve muhasebesini yapacağımız, planlamasını yapacağımız bir gecedir. Dualarımızı, isteklerimizi, taleplerimizi bu gece Rabbimize o arz edeceğimiz bir gecedir." şeklinde konuştu.

"Bu gece af ve mağfiret gecesidir"

Kadir Gece'sinin aynı zamanda Allah'ın affına mazhar olma fırsatı olduğunu belirten Demirlenk, "Bu gece af ve mağfiret gecesidir. Sabah vaktine kadar selamet ve kurtuluş gecesidir.  Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in öğrettiği şekliyle af ve bağışlanma vardır. Hazreti Ayşe annemiz diyor ki: 'Ya Resulallah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) eğer Kadir Gece'sine ulaştırsam ne yapayım? Ayşe annemiz bu soruyu sorunca, Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ona şu duayı öğretiyor: 'Allah'ım sen affedersin, affetmeyi seversin, beni de affeyle.' Biz bu af kelimesinin içerisinde kendimizi, anne babamızı, geçmişlerimizi, bizim üzerimizde hak ve hukuku bulunan insanları da dâhil edebiliriz. O zaman bu gece her bir kardeşimiz kendine şu niyeti alsın: 'Yarabbi, bu gece benim affedilmemiş hiçbir günahımı bırakma, kabul olunmamış hiçbir duamı, isteğini bırakma, gelecekle ilgili hayırlı hiçbir işimi eksik kılma şeklinde güzel bir dua ile güzel bir istekle kullukla, ibadetle geçirme gayreti içerisinde olmalıyız. Yine Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor ki: 'Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini kıyamda geçirirse, kullukla geçirirse geçmiş günahları affolunur.' Dikkatinizi çekti mi! Rabbimiz, geçmiş günahları affediyor, gelecekle ilgili güzel olan şeyleri kabul ediyor, yapılan her bir ibadete binlerce kat karşılık veriyor. Kardeşlerim inanın güzel bir söz var, 'Baba oğluna yapmaz bu iyiliği ve güzelliği' diye. Rabbimizin rahmeti, hazinesi, mağfireti, ikramı bol ve kullarının kendisine yönelmesini istiyor ve bekliyor." diye konuştu.

"Mutlaka Kur'an okuyalım"

Gecenin ibadet zikir ve tespihatla geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Demirlenk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başta estağfirullah zikri olmak üzere, Lâ ilahe illallah, Allahümme Salli ala Seyyidina Muhammed, Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber… Yapabildiğiniz kadar Rabbinizle konuşun, içinizden geldiği şekilde talebinizi iletin, ne istiyorsanız ne söyleyeceksiniz, hangi hatanız, kusurunuz varsa duada ve tövbe de bulunun. Kur'an gecesini sakın Kur'an'sız geçirmeyin! Mutlaka Kur'an okuyalım, bilmeyen kardeşlerimiz de öğrenmeye niyet etsin ve bismillah desin. Hiç olmazsa mealinden Kadir suresini ve Duhan Suresi'nin ilk ayetlerini okusun çünkü gelen ilk vahiy: 'Yaradan Rabbinin adıyla oku.' Bol bol sadaka verelim, gerek maddi anlamda gerek güler yüzle gerek hal hatır sorma, sılayı rahim yapma noktasında ahlaki tövbelerimizi çokça yapma gayreti içerisinde olalım."

Gece kalıp ibadet edecekler için, Adana geneli tüm camilerin sabah namazına kadar açık olduğu ifade edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55