,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Adana'da "Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması düzenlendi

Adana'da "Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışması düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Arası Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasının Adana il finali gerçekleştirildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde Mahmud Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya, dokuz imam hatip Lisesi'nden öğrenciler katıldı.

Seyhan İlçesi Hazreti Nuh Camii'nde tertip edilen yarışma Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra öğrenciler katılımcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

İl Müftülüğü ve akademisyenlerden oluşan jürinin görev yaptığı yarışmada, puanlamaya göre dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Şube Müdürleri ve Okul Yönetimleriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

İmam hatip liseleri kategorisindeki yarışmada da birinci, 88.6 puanla Ömer Faruk Karabucak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Aljasem, 82.6 puanla Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fadi Safsaf ikinci ve 79.4 Puanla Yaşar Rukiye Kısacık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Emin Sağlam üçüncülüğü elde etti. Şehitlik İmam Hatip Anadolu Lisesi AbdulMüheymin Elbekkar dördüncü, Mahmud Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Emin Kurdi beşinci, 15 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi M. Şeyh Kasir altıncı,  Necdet Kahraman Anadolu İmam Hatip Lisesi Abdulkadir Alsaleh yedinci, BİST Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi sekizinci, Sarıhamzalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Emirhan Yalçın dokuzuncu oldu.

"Çocuklarımız, inşallah geleceğimizin umutları olacaklardır"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve bu programların kaybedini olmadığını, herkesin birinci olduğu bir yarışma olduğunu söyledi.

Tekve, "Bu yarışmalar İmam Hatiplere yeni bir ruh, yeni bir nefes getirmek planlanmıştı. Hakikaten de bu yarışmalar İmam Hatipli öğrencilerimizin kalitesinin artması, Kur'an'ı Kerim'e olan sevginin, saygının artmasına vesile oldu. Kur'an'ı Kerim'in güzel okunması için yapılan çalışmaları çok önemsemekteyiz. Bu yarışma birincisi olmayan, aslında hepsinin birinci olduğu bir yarışmadır. Burada yapılan bu yarışma şefaatimize nail olur diye düşünüyorum. Bugün burada altın sesleriyle Allah'ın kelamını seslendirecek olan çocuklarımız, inşallah geleceğimizin umutları olacaklardır ki bu açıdan ümitvarız." diye konuştu.

"İmam Hatipler örnek ve önder nesiller yetiştirdiğimiz öğrenci kitlemiz ve neslimiz"

Program hakkında konuşan Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ise Milli Eğitim Müdürlüğüne ait ve Adana iki bölge yarışmalarının finalini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İmam Hatipler bizim örnek ve önder nesilleri yetiştirdiğimiz, Kur'an eksenli hayatları inşa etmeye çalıştığımız bir öğrenci kitlemiz ve neslimiz. Buradaki faaliyetimiz, bugün çocuklarımızın Kur'an'ı Kerim'i doğru, sahih bir biçimde okumalarıyla ilgilidir ki okumalarına yönelik yapılan İmam Hatip öğrencileri arasındaki Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasıydı. Bu yarışmalar öncelikli okullarda yapılıyor, her okul kendi birincilerini seçtikten ve belirledikten sonra il bazında ve ilçeler bazında birinci olan okullarındaki öğrencileri bölge yarışmaları şekilde yerleştiriyoruz. Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda özellikle çocuklarımızın maharic-i huruf dediğimiz Kur'an'ı Kerim'i, harflerin mahreçlerini sıfatlarına riayet ederek ve tecvit kaidelerine meddi tabi'den başlayarak, diğer med, tecvit kurallarına ya da kaidelerini yerine getirerek Kur'an okuyucularına verilen puanlarla bölge birincimiz belli olacak. Tabi bu bölge ve il birincileri nihayetinde Türkiye çapında 2023-24 Eğitim Öğretim yılında, İmam Hatip öğrencilerimiz arasında Kur'an'ı Kerim'i daha güzel okumalarına yönelik ve Kur'an'ı Kerim'in okunması noktasındaki sevabını almak ya da onun hayatımıza, yaşantıya dönüştürülmesi ile ilgili hususları da okullarımızda ve camilerimizde hep beraber gençlerimize imam Hatipli öğrencilerimize vermeye çalışıyoruz. Okullarımızda bu yavrularımıza emek veren bütün hoca, öğretici, öğretmen, hocalarımıza ve yöneticilerine, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz."

'Genç Sada Kur'an'ı Kerim Okuma Yarışması'nın camide düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Yaman, "İnşallah gelecek nesillerimizi ve bu camilerde minberleri dolduracak olan kişilerin yine imam hatipten, ilahiyattan çocuklarımızın, gençlerimizin buraları dolduracağı düşüncesiyle ve inancıyla hep birlikte bu güzel çalışmaları destek olmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerimizin daha donanımlı hem Kur'an tilaveti yönüyle hem de Kur'an'ın ahkâm-ı ve ahlakı yönüyle yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ben bu konuda tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, eğitim camiamıza ve bu yavruları İmam Hatiplere gönderen anne babalara tekrar tekrar teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. İnşallah güzel nesilleri, hayırlı nesiller yetiştirmeyi bizlere, büyüklere, idarecilere nasip etsin diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışma, derece elde edenlere hediye takdimi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55