,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Adana'da çocuklar Gazze için yürüdü

Adana'da çocuklar Gazze için yürüdü
Gökkuşağı Derneği tarafından düzenlenen "Aksa Çocuk Yürüyüşü" programı kapsamında bir araya gelen onlarca çocuk, ebeveynleri ile birlikte Filistinli yaşıtları için yürüdü.

Adana'da Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından Filistin için "Aksa Çocuk Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Kemaraltı Camii'nde kılınan öğle namazına müteakiben cami önünde bir araya gelen çocuklar, aileleriyle birlikte kortej eşliğinde ellerinde taşıdıkları dövizler, HAMAS lehine ve işgal rejimi aleyhine attıkları sloganlarla Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş 5 Ocak Meydanında başlayıp Çakmak Caddesinde devam etti ve Atatürk Parkı'nda son buldu.

Açıklama öncesi Tevfik Oğurel bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Yaptığı konuşmada İslam ülkesi liderlerinin sessizliğine vurgu yapan Oğurel, işgalcilere 7 Ekim Aksa Tufanı sonrası en çok ticaret gemisi gönderen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, yöneticilere siyonistlerle ilişkilerini kesme çağrısında bulundu.

Gerçekleştirilen yürüyüş sonunda toplanan minik çocuklar adına basın açıklamasını Reyyan Kotay okudu.

Filistin'de yaşanan barbarlığa, vahşete tüm dünyanın sessiz kaldığına vurgu yapılan açıklamada, Kotay şu ifadeleri kullandı:

"Bizler çocuklar olarak direnmeyi, cesareti, kuvveti senden öğrendik"

"Dünyanın orta yerinde bir yangın var tüm dünyanın izlediği. Dünyanın orta yerinde bir çığlık var tüm dünyanın dinlediği. Dünyanın orta yerinde katliam var tüm dünyanın seyrettiği. Burası Gazze! İlk kıblesi için can veren Gazze! Mescid-i Aksa için kendilerini, evlatlarını, evleri feda eden Gazze! Aziz, izzetli Gazze! Bizler çocuklar olarak direnmeyi, cesareti, kuvveti senden öğrendik. Nasıl yaşanmalı ve nasıl ölmeli öğrettin ve kutsallarımız için nasıl ayakta kalınır, bunu öğrettin. Teşekkür ederiz, minnettarız sana Gazze. Fakat, biz bugün burada aç kalan çocuklar, sütsüz kalan bebekler, annesizliğe mahkum edilmiş öksüzler, babasız kalan yetimler, evsiz, çatısız kalan mazlumlar için buradayız."

"Bebekler bombayla değil ninniyle uyuyana kadar susmayacağız"

'Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil' diyen Kotay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Binlerce çocuğun ölümüne sessiz kalan insanlar: 'Siz sussanız da biz susmayacağız!' Gazze ve Aksa özgür olana dek susmayacağız. Bebekler bombayla değil ninniyle uyuyana kadar susmayacağız. Çocuklar korkuyla değil sevgiyle büyüyene kadar susmayacağız. Öpmeye kıyamadığınız bebekleri şarapnel parçaları kesti. Bebeklere ölüm bilekliği değil,doğum bilekliği takılana kadar susmayacağız! Ve haykıracagız; Gazze'de katliam var! Gazze'de bebekler ölüyor, çocuklar aç uyuyor, çocuklar oyun oynayamıyor, çocuklar annesiz bırakılıyor, Gazze'de çocuklar yetim kalıyor… Uyan artık ey dünya Gazze ölüyor!"

Yürüyüş Serap Bozkurt'un yaptığı dua, çocukların Filistin'de direnişin sembolü haline gelen 'dabke' dansı ve balon uçurma ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55