,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Adana'da cami imamından teravihe gelen çocuklara iftar yemeği

Adana'da cami imamından teravihe gelen çocuklara iftar yemeği
Adana'da Kuba Cami İmam Hatibi Emrullah Sarman, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla teravihe gelen ve Kur’an dersi alan öğrencilere çeşitli hediyeler veriyor, iftar programları düzenliyor.

Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi Kuba Camide görev yapan Emrullah Sarman, çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptıkları farklı etkinliklerle dereceye girenlere çeşitli ödüller veriyor.

"Allah'ın her türlü iyilik ve ikramının üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir Ramazanı yaşıyoruz"

Teravih namazı öncesi gençler ve çocuklarla buluşan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Adana'mızın kuzeyinden güneyine Cenab-ı Allah'ın her türlü iyilik ve ikramının üzerimize sağnak sağnak yağdığı bir Ramazanı yaşıyoruz. Bütün camilerimizde bunu müşahede ettiğiniz, şahit olduğunuz gibi yavrularımızla, yetimlerimizle öğrencilerimizle, toplumun bütün katmanlarından kardeşlerimizle her gün bir camimizde, bir bölgemizde, iftarlar,  sahurlar yapıyoruz." dedi.

Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman ise, "Adana Seyhan’ımızda Ramazan iftarlarımız gençlerle camilerimizde diğer alanlarımızdaki çalışmalarımız güzel bir şekilde son hızıyla devam ediyor. Rabbim bir başka Ramazan'da ulaşmayı bizlere nasip etsin." dedi.

Cami önünde verilen iftar programına çocukların aileleriyle birlikte katılım sağladığını vurgulayan Cami İmam Hatibi Emrullah Sarman, camiye gelen gençlere, çocuklara ve Kur’an talebelerine yönelik geleneksel iftar programları düzenlediklerini söyledi.

"Çocuklarımızın sayısı 200'ü buluyor"

Düzenledikleri etkinlik ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sarman, şunları söyldi:

"Ramazan ayında çocuklarımıza senede bir iftar, Yaz Kur'an Kursu'nda ve 15 tatilde 'Namazla Buluşuyoruz Projesi' kapsamında aynı şekilde ikram yapıyoruz. Artık bunu geleneksel hale getirdik. Elhamdülillah çocuklarımızın sayısı 200'ü buluyor. Çocuklar ile birlikte namaz alışkanlığı, 'Ailece Namazda Buluşuyoruz Projesi' kapsamında Kuba Cami'nde güzel bir proje gerçekleştirdik. 'Her Ramazan Ayında Ailece Camide Buluşuyoruz, Bayramda Harçlığımızı Alıyoruz Projesi'nde de yarışma yapıyoruz. Dereceye giren öğrencilerimize, bayramda birinciye bin TL, ikinciye 750, üçüncüye 500 TL olmak üzere, bayram harçlığı veriyoruz. Çocuklar bir ay boyunca Ramazan ayında geliyorlar, ailece gelene, sure ezberi verene, oruç tutana artı puan veriyoruz. Böylece çocuklarımız hem öğreniyor hem yarış halinde ailece namaza geliyorlar. Yanında komşusunu, amcasını, dedesini, arkadaşını veya bir başkasını getirene de artı puan hediye edip, birinciyi seçtikten sonra bayramda ödüllendiriyoruz."

Programdan memnuniyetlerini dile getiren çocuklar da dereceye girerlerse para ödülü alacaklarını belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55