,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Adana'da Aşere Takrib Kıraat İcazet Merasimi düzenlendi

Adana'da Aşere Takrib Kıraat İcazet Merasimi düzenlendi
Adana İl Müftülüğünce düzenlenen Aşere -Takrib kursundan mezun olan 20 imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi için 'Aşere Takrib Kıraat İcazet Merasimi'nin ilki düzenlendi.

Adana İl Müftülüğünce 06.11.2017 - 04.01.2021 tarihleri ile 04.10.2021 - 01.10.2022 tarihleri arasında düzenlenen Aşere - Takrib kursundan mezun olan toplam 20 imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi için  "Aşere Takrib Kıraat İcazet Merasimi" düzenlendi.

Çukurova İlçesi Ramazanoğlu Camii'nde gerçekleşen merasime Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Reîsü’l Kurrâ Mustafa Demirkan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurrâ Hafız Dr. Hafiz Osman Şahin, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, il protokolü, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, hafızlık Kur'an kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ve Adana'da ilk defa "Aşere - Takrib Kıraat İcazet Merasimi" gerçekleştirildiğini, bunun devam etmesi gerektiğini belirten Müftü Taşcı şunları söyledi:

"Adanamızda yetiştirmiş olduğumuz 20 kurrâ hafızımızın bu mutlu anlarına şahitlik etmek ve icazetlerini takdim etmek üzere bir araya geldik. Biz yaşadığımız müddetçe bu fani dünyaya; Kur'an'a köle olmak, güzeller güzeli efendimiz Aleyhisselâtü Vesselâmın ayağının turâbı olabilmek için geldik. Rabbim şu gök kubbemizi ezansız ve Kur'ansız bırakmasın. Her daim Kur'anla olasınız, Kur'anla yaşayasınız, Kur'anla vuslâta eresiniz, Kur'anla huzura varasınız diyorum. Sizleri Rabbime ve kelâmına emanet ediyorum."

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurrâ Hafız Dr. Hafiz Osman Şahin ise, "Cenâb-ı Allah Hicr Suresi 9'uncu Ayet-i kerîmede şöyle buyuruyor: "Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz." Resûlullah Sallallâhu Aleyhi ve Sellem ise şöyle buyurdu: "Kalbinde Kur'an'dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir." Hangi mümin kalbinin harap bir ev gibi olmasını ister. Kur'ansız günümüz geçmesin. Bugün icazet alacak olan hocalarımızı ve icazet verecek olan hocalarımızı tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu ilmi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu gelenek Adana'da başlamış oldu. Rabbim devamını nasip etsin. Bu merasimin düzenlenmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger programda yaptığı konuşmada hafızlığın önemine değinerek, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in mâneviyatına dikkat çekti.

Merasim Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Talip Akbal'ın icazetnameyi okumasının ardından, Reisü'l Kurrâ Mustafa Demirkan'ın yapmış olduğu duâ ile sona erdi.

Merasime Kur'an-ı Kerim tilâveti ve Aşere - Takrib Kıraat İcazet Merasimi icrâ etmek üzere Reîsü’l Kurrâ Mustafa Demirkan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurrâ Hafız Dr. Hafiz Osman Şahin, İstanbul Haseki Reîsü'l Kurrâ Abdurrahman Gürses Dini İhtisas Merkezi Müdür V. Halim Garip, Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Talip Akbal, İstanbul Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi Başimam Hatibi Kurrâ Hafız Ferruh Muştuer, İstanbul Fatih Camii Başimam Hatibi Kurrâ Hafız Metin Çakar ile İstanbul Üsküdar Beylerbeyi Abdullah Ağa Camii İmam Hatibi Ekrem Öztürk katıldı.

Kılınan öğlen namazına müteakip 20 din görevlisine Aşere - Takrib İcazet Belgeleri takdîm edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55