,
  • BIST 9973.83
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Adana'da 2023 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı gerçekleştirildi

Adana'da 2023 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı gerçekleştirildi
Diyanet İşleri Başkanlığınca Adana'da Ramazanoğlu Cami Konferans Salonunda 2023 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı gerçekleştirildi.

 

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından merkez Çukurova İlçesi Ramazanoğlu Cami Konferans Salonunda gerçekleştirilen 2023 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İlçe Müftüleri, Din görevlileri, Kur'an talebeleri ve anne babalarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an tilevetiyle başlayıp, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

"Ebedi ve ezeli rehberleri Hazreti Muhammed Mustafa'nın  (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ahlakıyla buluşturma mücadelesi vereceğiz"

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Bu yılki 2023 yaz Kur'an kurslarımızda bin 488 camimizde, 518 Kur'an kursumuzda, bin 300 imam, 222 müezzin kayyımımız ve geçici görevlendirmelerle 800 Kur'an kursu öğreticimiz ile beraber toplam 2 bin 322 görevlimiz hizmet verecek. Yaz Kur'an kurslarımızda Adanamızın ve bizlerin istiklal ve istikbalimizin teminatı olan yavrularımızı yaratanlarıyla, kitaplarıyla, kerim olan Kur'an, şaşmaz ebedi, ezeli önderleri ve rehberleri Hazreti Muhammed Mustafa'nın  (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatı ve ahlakıyla buluşturma mücadelesi vereceğiz." şeklinde konuştu.

"Kur'an kurslarımızın ve camilerimizin tek amaçları Allah rızası"

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban

Yaz Kur'an kurslarının çocuklar için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ise, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftülüklerimiz, Kur'an kurslarımız ve camilerimizin tek amaçları var Allah rızası, Allah'ı, onun Yüce kitabını ve onun sevgilisini insanlara hakkıyla öğretebilmek. Tek amaçları var, onları (çocukları) hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olabilecekleri doğru istikamete doğru yola yönlendirmektir." dedi.

Açılış Programında bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, anne babalara, din görevlilerine ve cami cemaatine seslenerek, çocuklara müsamaha gösterilmesi ve güzel muamelede bulunularak, çocukların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

"Geçen sene yaz Kur'an kurslarımıza iki buçuk milyon civarında öğrencimiz katılmıştır"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı

Karslı, "Bu sene yaz Kur'an kursları açılış programını Adana'da gerçekleştiriyoruz. Geçen sene yaz Kur'an kurslarımıza iki buçuk milyon civarında öğrencimiz katılmıştır. Bu sene inşallah başkanlık olarak hedefimiz, bunun üç buçuk milyona ulaşmasıdır. Bugün bu Kur'an kursu programlarının başlatılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Göz aydınlığımız olan çocuklarımızı huzur, rahmet ve bereket kaynağı olan camilerimizle buluşturmanın sevinci içindeyiz. Yavrularımız camilerimizde yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ile tanışacak, zihinlerini ve kalplerini onun nuruyla aydınlatacaklardır." diye konuştu.

"Yaz Kur'an kurslarımızı evlatlarımızın manevi ve ahlaki gelişimleri için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.

Yaz Kur'an kursları ile hedeflerinin kendini ve Rabbini bilen, peygamberini tanıyan, kendisiyle barışık ve iyiliğin peşinde koşan insanlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Karslı, "Bugün Kur'an ve din eğitimi noktasında hamdolsun çok geniş imkanlara, sayısız nimetlere sahibiz. Binlerce camimiz ve görevlimizle, Kur'an kurslarımız ve öğreticilerimizle milletimizin hizmetindeyiz. İnşallah çocuklarımız Kur'an kurslarımızda hem öğrenecek hem eğlenecek hem de sosyal becerilerini geliştireceklerdir. Bu açıdan yaz Kur'an kurslarımızı evlatlarımızın manevi ve ahlaki gelişimleri için büyük bir fırsat olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar yeryüzünün en hassas ve nadide varlıklarıdır"

'Sizden çocuklarınızı kurslarımıza teşvik etmenizi, onları her gün güler yüzle ve sevgiyle kurslara hazırlamanızı istirham ediyoruz. Yaz Kur'an kurslarını çocuklarımızdan önce anne ve babalar olarak bizler sahiplenmeliyiz' diyerek anne babaları sorumluluk almaya davet eden Karslı, öğretici hocalara ve din görevlilerine de seslenerek sözlerine şöyle devam etti:

"Yaz Kur'an kurslarında görev yapacak mesai yapacak arkadaşlarım: 'Bizler 'Müjdeleyin nefret ettirmeyin, kolaylaştırın zorlaştırmayın' ilkesini getiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Muhatap kitlemiz yani çocuklar yeryüzünün en hassas ve nadide varlıklarıdır. Bu sebeple onlarla iletişiminizde şefkatli olmanızı ve eğitim sürecinde doğru bir dil, üslup kullanmanızı sizden istiyorum."

"Oyun çocuğun en doğal hakkıdır"

'Bu bağlamda cami cemaatimize de önemli sorumluluklar düşmektedir' diyen Karslı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuklarımıza karşı anlayış ve müsamaha bekliyoruz. Oyun çocuğun en doğal hakkıdır. Çocuklar oyun ve eğlence ile büyür. Dolayısıyla camide koşup oynayacak, belki biraz gürültü edeceklerdir. Onlardan bir yetişkin tavrı beklememiz makul değildir. Bize düşen hayatı daha yeni yeni öğrenen çocuklarımıza nezaket göstermek ve biraz zaman tanımaktır. Bu hususa azami derecede hassasiyet göstermenizi istiyorum."

Program okunan ilahiler ve çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55