,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Adalet Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı

Adalet Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı
Adalet Bakanlığı görevini bugün itibariyle Bekir Bozdağ'a devreden Abdulhamit Gül, teşekkür mesajı yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, istifa talebi kabul edilen eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yerine Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı.

Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

Adalet Bakanlığına atanan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, görevi Abdulhamit Gül’den devraldı.

Adalet Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bozdağ, adalet gibi yüce bir değere hizmet etme fırsatını sunduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Daha önce Adalet Bakanlığı görevini, sevinçle ve gururla Gül’e teslim ettiğini belirten Bakan Bozdağ, Gül’ün görevde olduğu 4 buçuk yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptığını ve önemli reformlara imza attığını söyledi.

“Abdulhamit Gül yargı ve adalet alanında önemli reformlar altına imza attı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, TBMM, siyasi partiler, üniversiteler, tüm paydaşlar ve herkesle istişare halinde yola devam edeceklerini vurgulayan Bozdağ, “Ben daha önce Adalet Bakanlığı görevini çok sevdiğim, değer verdiğim, başarılı olacağına inandığım Abdulhamit Gül bakanımıza sevinçle ve gururla emanet etmiştim. Şimdi değerli bakanım aynı emaneti bize devretmektedir. Bu vesileyle öncelikle Adalet gibi yüce bir değere hizmet etme milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı tekraren sunduğu için Rabbime sonsuz şükrediyorum. Böylesine önemli bir görevi şahsıma tevdi ettiği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım, ailem ve ilim adına şükranlarımı sunarım. Abdulhamit Gül bakanım bugüne kadar 4 buçuk yıldır çok büyük vazifeler ifa etti. Yargı alanında, adalet alanında önemli reformlar altına imza attı. Ben de biliyorum ki bu reformları burada anlatsa zaman yetmez. Ama Türk milletinin engin vicdanı eminim ki bu reformları takdir edecek, yapılan hizmetlerden dolayı sayın bakanımıza bizim gibi gönülden şükranlarını sunacaktır. Ben de sayın bakanımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Milletimize devletimize yargımıza yaptığı hizmetlerden dolayı sağ olsun, var olsun. Tabi bu bir bayrak değişimi. Bugün bu bayrağı ben devralıyorum.” diye konuştu.

“Rehberimiz hukuk olacaktır”

Herkesten destek beklediklerini ve birlikte başaracaklarını belirten Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasaya sadakat içinde, kanunlara bağlı bir biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz, o beklentilere olumlu cevap vermek için gayret içerisinde olacağız. Rabbim izin verdiği, gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği sürece istişare ile hem Cumhurbaşkanımızla hem kabinemizle hem parlamentomuzla hem siyasi partilerimizle hem paydaşlarımızla hem üniversitelerimizle herkesle istişare içerisinde birbirimize ayna olacak şekilde aklınızı aklımıza ilave ederek tecrübenizi tecrübemize katarak daha iyisini daha doğrusunu daha faydalısını milletimiz ve ülkemiz için bularak yolumuza devam edeceğimizi bilinmesini isterim.”

“Asıl olan milletimizin kalbinde yer etmek”

Adalet Bakanlığı görevini 4,5 yıl önce Bakan Bozdağ’dan devraldığını hatırlatan Abdulhamit Gül ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görevi süresince verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Adalet alanında reformcu anlayışın ortaya konduğunu vurgulayan Gül, eski Türkiye'ye dönülmesi yönündeki girişimlere karşı mücadele ettiklerine kaydetti.

Gül, "Her makam geçici, asıl olan milletin kalbinde yer etmek, oradaki makam. Bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Yargının eğileceği tek makam, tek merci, tek kurumun sadece ve sadece adalet ve hukuk anlayışı olduğunu, anayasadan, kanundan başka hiçbir yerden, hiçbir kişiden, kurumdan, merciden emir almayacağı hususundaki anlayışı daha da geliştirmek anlamında çalışmaları ortaya koyduk. Bu konuda da biz tüm yargı mensuplarımıza, adalet çalışanlarına sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.

Görevde olduğu süre içerisinde Yargı Reformu Strateji Belgesi, İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında bireylerin daha özgür ve Türkiye’nin de daha güçlü toplum anlamında önemli çalışmaların ortaya koyulduğunu belirten Gül, “Hükümetimizin temel yaklaşımı Türkiye’de reformcu ve değişimci bir anlayışı ortaya koymaktır. Siyasette ve toplumun her alanında bu değişimci ve reformcu anlayışı ortaya koydu. Adalet alanında da hükümetimizin ilk günlerinden itibaren sürekli bir reform çalışması hükümetimizin temel gündemi olmuştur, ana gündemi olmuştur ve bu çerçevede de bizler tüm çalışmalarımızı bu reformların devamı, daha da ileriye taşınması konusunda yaptık.”

Gül'den teşekkür mesajı

Adalet Bakanlığı görevini Bekir Bozdağ'a devreden Gül, yayımladığı teşekkür mesajında ise Adalet Bakanlığı görevini devraldığı Bekir Bozdağ'a bu önemli vazifeyi yeniden devrettiğini belirtti.

Bakan Bozdağ'a muvaffakiyet dileyen Gül, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle adalet alanında reformcu anlayışla tüm vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya gayret ettiklerini bildirdi.

Gül, "Bakanlığımız bünyesindeki bütün arkadaşlarımızla aziz milletimizin adalete kolay ve hızlı erişebilmesi, adaletin doğru tesis edilmesi için gece gündüz çalıştık. Elbette her makam gelip geçicidir, asıl olan milletin kalbinde yer almaktır. Bu aziz milletin bir ferdi olmak en büyük şereftir." ifadelerini kullandı.

Gül, görev süresince başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kabinedeki diğer bakanların da desteğiyle Gaziantep'te de önemli yatırımların yapılması için çaba gösterdiklerinin bilgisini vererek, şunları söyledi:

“Kıymetli milletvekillerimizle, Gaziantep Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, tüm belediye başkanlarımız, AK Parti İl Başkanımız Mehmet Eyüp Özkeçeci başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımız, kamu kurum ve kuruluşları ile kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde gazi şehrimizi daha iyi noktalara taşıma gayretinde olduk. Kendilerine bizlere, Gaziantepli hemşerilerime gösterdikleri destek için müteşekkirim. Aziz milletimize ve Gaziantep'e ömrümüz yettiği sürece hizmete devam edeceğim.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55