AB'nin yeni biyometrik kontrol uygulaması kaosa yol açtı: Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

AB'nin yeni biyometrik kontrol uygulaması kaosa yol açtı: Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu
Avrupa Giriş/Çıkış Sistemi’nin (EES) devreye alınması, Yunanistan'ın Kuzey Makedonya ile arasındaki Evzoni Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı.

Yunanistan medyasına yansıyan bilgilere göre, özellikle Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova vatandaşlarının yoğun olarak kullandığı sınır kapısında bekleme süreleri ciddi şekilde arttı.

Sınır geçişlerinde oluşan yoğunluk nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

10 Nisan’da yürürlüğe giren EES uygulamasıyla, AB vatandaşı olmayan yolcuların, vize muafiyetine sahip olsalar bile, Avrupa Birliği ülkelerine ilk girişlerinde parmak izi vermesi ve biyometrik yüz taramasından geçmesi zorunlu hale geldi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.