,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

ABD'nin işgalci rejime 2 bin özel kuvvet askeriyle desteği ne anlamaya geliyor?

ABD'nin işgalci rejime 2 bin özel kuvvet askeriyle desteği ne anlamaya geliyor?
Ürdünlü Askeri ve Stratejik Uzmanı eski Tüm General Fayez El-Duwairi, ABD'nin, işgale 2 bin özel kuvvet askeriyle destek gönderecek olmasının işgal rejiminin, direniş güçleri karşısındaki kırılganlığını gösterdiğini söyledi.

Ürdünlü Askeri ve Stratejik Uzmanı eski Tüm General Fayez El-Duwairi, ABD'nin, işgale 2 bin özel kuvvet askeriyle destek gönderecek olmasının işgal rejiminin, direniş güçleri karşısındaki kırılganlığını gösterdiğine ve aslında bu savaşın ABD tarafından yönetildiğine dikkat çekti.

ABD menşeli The Wall Street Journal gazetesi, ABD savunma yetkililerine dayandırdığı bir haberde; ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un işgal rejimini desteklemek amacıyla 2 bin Delta Force ve Seal askerini görevlendirdiğini aktardı.

Aynı kaynağa göre, ABD ordusu bu askerleri savaş görevine atamayı düşünmediği, çünkü piyade birliklerinin hiçbiri konuşlanmaya hazırlanma emri almadığı ifade edildi.

Gazetenin pazartesi günü yayınladığı habere göre bu güçlerin, istihbarat ve tıbbi hizmetler gibi görevleri icra etmesi düşünülüyor. Emirlerin, ABD ordusunun çeşitli bölgelerdeki askerlerini kapsadığı belirtildi.

ABD’li yetkililer bu güçlerin şu anda Orta Doğu'da ve Avrupa dahil diğer bölgelerde bulunduğunu belirtti.

Gazete, Washington'u bu güçleri konuşlandırmaya itebilecek koşulların veya yerlerinin henüz netlik kazanmadığını belirtirken, Pentagon'un bu kararının, Tel Aviv'in Gazze Şeridi’ne kara saldırısı düzenlemesi halinde işgal rejimi askerlerini desteklemeye hazır olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

İşgal edilmiş Filistin topraklarında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'ın da, işgalci rejimin savaş bakanı Yoav Galant ile yapacağı görüşmelerde, ülkesinin destek ve dayanışmasını bildireceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Filistin direniş güçlerinin 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonunu başlatmasının ardından ABD, işgal rejimine destek amacıyla bölgeye iki uçak gemisi göndermişti.

Askeri ve Stratejik Uzmanı Fayez Al-Duwairi: Bu savaşı ABD yönetiyor

 "Arap-İsrail Savaşı"nda görev alan Ürdünlü Askeri ve Stratejik Uzmanı eski Tüm General Fayez Al-Duwairi, Pentagon'un işgal rejimine destek amaçlı göndereceği askerler ile ilgili El-Cezire kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yeni gelişmenin iki yönünün olduğunu ifade eden El-Duwairi, "Birincisi, geçtiğimiz on yıllarda Arap ülkelerini mağlup eden rejimin, şu anda başka bir ülkeden yardım talep etmesi ve mütevazı yeteneklere sahip yüzlerce savaşçının karşısındaki kırılganlığı göstermektedir." dedi.

El-Duwairi ikinci yönüyle, Amerikan Delta Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi'ndeki esirlere ulaşmayı amaçladığını vurgulayarak sözlerine şunu eklerdi: "Gelen ekip özellikle de istihbarat sağlama ve rehineleri serbest bırakma konusunda uzman çalışmalarla bilinen bir ekip. Bu ekip aynı zamanda Afganistan Irak ve Suriye’de rehineleri kurtarma gibi çeşitli operasyonlar gerçekleştirmiş. Yine Usame bin Ladin ve  Eymen ez-Zevahiri’nin yerini tespit edip öldüren ekip."

Al-Duwairi, İşgal rejiminin Amerikan güçlerini kullanmasının, insan unsurunun yetkinliğine dayanan bir "devletten!", duvarların ve siber güvenliğin arkasına sığınan bir "devlete!" dönüşmesi nedeniyle sistemin kırılganlığını gösterdiğini ifade etti.

Bu gelişmelerin, Amerika'nın, Gazze'ye yönelik saldırılara doğrudan müdahil olduğu ve öncülük yaptığının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Al-Duwairi, "Buda bize ABD’nin bu savaşı yönettiğini ve yönlendirdiğini göstermektedir. ABD Dışişleri Bakanı bölgeyi ziyaret ediyorsa demek ki durum işgal rejimi açısından çok vahim. Bu siyasi bir adım olabilir. Ama ABD Savunma Bakanı’nın israile ziyareti aslında bize her şeyi anlatıyor. Bu savaşın başındaki kişi ABD’dir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55