ABD'de salmonella salgını

ABD'de salmonella salgını
ABD'de 18 eyalette salmonella salgında, 50 kişinin salmonella gıda zehirlenmesi yaşadığı, 16'sının hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Florida merkezli bir üretici tarafından üretilen salatalıkları yedikten sonra en az 16 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Salatalıkların tüketilmesi sebebiyle 18 eyalette yaklaşık 50 kişinin salmonella gıda zehirlenmesi yaşadığı bildirildi.

Salgınla bağlantılı olarak, bazı şirketler hem satılan salatalıkları hem de çeşitli gıdalarda kullanılan salatalıkları geri çağırdı.

Salmonella zehirlenmesinin belirtileri arasında ishal, ateş, şiddetli kusma, susuzluk ve mide krampları yer alıyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.