,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

ABD: Ukrayna-Rusya savaşının sıcak cephesi Avdiivka Rusların eline düşmek üzere

ABD: Ukrayna-Rusya savaşının sıcak cephesi Avdiivka Rusların eline düşmek üzere
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Kirby aylardır şiddetli çatışmaların yaşandığı Avdiivka'nın Rus kontrolüne geçebileceğini belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde yer alan Avdiivka kenti halen Ukrayna'nın elinde olsa da, Rusya'nın ele geçirmek için bütün gücüyle saldırdığı kentte aylardır ağır çatışmalar yaşanıyor.

Rus güçleri kente yönelik hava ve topçu saldırılarını aralıksız sürdürürken, bir yanda da zırhlı birlikleri ve piyadelerle karada saldırıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, kentin düşmekte olduğunu belirterek, "Avdiivka'nın Rusya'nın kontrolüne geçme riski var." dedi.

Bu gelişmeyi özellikle Ukrayna güçlerinin cephane ve topçu mühimmatının tükenmesine bağlayan Kirby, Rusya'nın Ukrayna mevzilerine saldırmak üzere dalga dalga asker gönderdiğini belirtti.

Kirby, Rus güçlerinin Avdiivka'daki Ukrayna siperlerine ulaştığını ve Ukrayna savunmasını alt etmeye başladığını belirterek "Kongre henüz ek tasarıyı kabul etmediği için Ukrayna'ya Rusya'nın bu saldırılarını durdurmak için ihtiyaç duyduğu topçu mermilerini sağlayamadık." diye belirtti.

ABD Senatosu, aylarca süren siyasi çekişmelerin ardından bu hafta Ukrayna için 60 milyar doları da içeren toplam 95 milyar dolarlık bir dış yardım paketini onaylamıştı, ancak paketin oylanması için Temsilciler Meclisi'nde zorlu bir mücadele yaşanması bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kentte aylardır süren çatışmalarda "Rusların baskısına dayanmanın son derece zor olduğunu söylemiş ve kentin Kiev'in savaş planları açısından kilit öneme sahip olduğunu söylemişti.

Donetsk'in kuzeybatısında yer alan Avdiivka'nın önemini vurgulamak amacıyla Ukrayna'nın yeni Genelkurmay Başkanı Aleksandr Sırskiy ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov bu hafta Avdiivka'da cephede bulunan askerleri ziyaret etti.

Sırskiy "Operasyonel durum son derece karmaşık ve gergin. Düşmanın topraklarımızın derinliklerine ilerlemesini önlemek ve mevzilerimizi korumak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55