,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki vahşete dikkat çekildi

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki vahşete dikkat çekildi
Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı çıkmak için siyonist rejimin Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell. ABD Ankara Büyükelçiliği önünde anıldı.

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı çıkmak için siyonist rejimin Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vermişti. ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Aaron Bushnell, anılarak Gazze'deki vahşete dikkat çekildi.

Kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüleri sosyal medyada yayılan 25 yaşındaki ABD Subayı Aaron Bushnell, "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." şeklinde konuşmuştu.

Siyonist rejimin Washington Büyükelçiliği'nin önünde ve askeri kamuflaj giyen Bushnell, "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." demiş son nefesini verene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Yaşanan bu olay dünya genelinde yankı bulmuş ve yankıları devam ediyor. Bugünde ABD Subayı Aaron Bushnell için ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Now Over Organization tarafından düzenlenen bir açıklama ile anıldı.

"Özgür Dünya halklarının bütün tepkilerine rağmen, Gazze'deki soykırım artarak devam ediyor"

Sık sık sloganların atıldığı açıklamada basın açıklaması Türkçe ve İngilizce olarak okundu. Now Over Organization adına Türkçe olarak basın açıklamasını Nesibe Şanlı, okudu.

Direnen Gazze'ye ve Gazze için kendini yakan ABD Subayı Aaron Bushnell selam göndererek açıklamasına başlayan Şanlı, "Aaron’un yaktığı ateş, başta Amerikan’da olmak üzere Dünya’da bahar rüzgârları estirmiştir… 25 Şubat 2024 tarihinde 'Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim' diyerek kendisini ateşe veren Aaron Bushnell, sadece Gazze için değil, siyonist kuşatma altında olan Amerikan halkı için özgürlük ateşini yakmıştır. Yaptığı eylemi ve canıyla ödediği bedeli 'Filistinlilerin, işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil.' diyerek, suç ortağı olan Amerikan yönetimi başta olmak üzere bütün Dünya’ya kuvvetli bir mesaj olarak göstermiştir. Bugün burada, Aaron Bushnell’i anarak, mesajını yaymak ve özgür Dünya halklarının bütün tepkilerine rağmen, artarak devam eden Gazze’deki soykırımı protesto etmek için bulunuyoruz." dedi.

"israilin uyguladığı bu bariz soykırımın bir numaralı suç ortağı Amerika'dır"

Açıklamasının devamında Şanlı, şunları aktardı:

"Her ne kadar iyi polis rolünü oynayıp ateşkes sürecini işletiyor gözükse de, aklımızla ve onurumuzla alay edercesine uçaktan yardım kolileri fırlatsa da, israilin uyguladığı bu bariz soykırımın bir numaralı suç ortağı Amerika'dır. İki numaralı suç ortakları olan Avrupalı emperyal devletleri de belirtmeden geçmemeliyiz tabi… Bütün dünyanın gözlerine baka baka, BM’lerde ateşkes kararlarını veto eden Amerika birleşik devletlerinin, bir an önce siyonist lobinin talimatlarıyla hareket etmeyi terk edip, israil devletinden askeri/ekonomik/siyasi her türlü desteğini çekmesini ve bu soykırıma hizmet etmeyi bırakmasını tavsiye ediyoruz. Aaron Bushnell fiili mesajıyla; herkesin bildiği, Gazze soykırımıyla aşikar olan gerçeği, zihni ve gönlü açık olan herkese güçlü bir şekilde tekrardan iletmiştir. Batı devletlerinin ikiyüzlülüklerini, siyonist lobinin dünyayı nasıl esir aldığını, İslam toplumları yöneticilerin zavallılıklarını aşikar etmiştir. Halklar, çaresizlik içinde çırpınarak esaretlerinin farkına varmıştır. Gazze’nin ve Aaron’un yaktığı ateş bütün dünyayı aydınlatacaktır."

"Özgür Filistin, özgür dünyayı yeşertecektir"

"Siyonist işgalciler, tarihi derin ilişkileri olan Amerika'yla birlikte her gün ayrı bir katliam yapmakta, burada saymakla bitiremeyeceğimiz soykırım tanımı içerisindeki bütün aşamaları uygulamaktadırlar." diyen Şanlı, Halkların iradelerinin aksine, birbirlerini besleyip dünyada terör estirmektedirler. Özgür Amerikan halkının geleceğini gasp edip yöneticilerini peşine takmış olan Siyonizm, yüz yıllardır Dünya’yı kıyamete sürüklemektedir. Güçlü devletleri kontrol ederek, diğer devlet ve kurumları da esir almış bu illet, özgür dünyanın önündeki bir numaralı engeldir. 5 aydır Dünyanın her yerinde her gün gösterilen tepkiler ortadadır. Tepkileri arttırmakla birlikte, Aaron’un gönderdiği mesajı alıp, özgürleşme yolunda ilerlemek için çağrıda bulunuyoruz.  25 yaşındaki bu Amerikalı genç, başta kendi halkı için sonra bizler için zihinsel özgürlük kapısını aralamıştır. Cesareti olan kitleler bu kapıdan girip özgürleşecektir elbet… Bu özgürlük ihtiyacı aslında kendimiz içindir, Gazze’de olanlar ve Aaron bizleri özgürleştirmeyecekse asıl o vakit ödenen bedeller boşa gidecektir. Bizleri çepeçevre sarmış olan Dünyalıklara, alıştırıldığımız konfor alanlarımıza, Siyonizme ve küresel hegemonyaya karşı özgürlüğümüzü ilan edelim. Bu sayede hem Gazze hem insanlık kazanmış olacaktır. Onurlu halkların tepkileriyle yarın, hep beraber insanca yaşayacağımız huzurlu/güvenli/aydınlık sabahlara uyanmak dileğiyle… Özgür Filistin, özgür dünyayı yeşertecektir…" ifadelerine yer verdi.

Türkçe açıklamanın ardından aynı metin İngilizce olarak ise Havva Söylemez okudu. Ardından Gazze için kendini yakan ABD Subayı Aaron Bushnell fotoğrafı ABD Ankara Büyükelçiliği önüne bırakıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55