AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor
Kallas, Euronews'e verdiği röportajda, Avrupa Komisyonu'nun, Gazze Şeridi'ndeki saldırganlık ve işgalin Batı Şeria'daki uygulamalarına yanıt olarak siyonist rejim ile ortaklık anlaşmasının ticaret hükümlerini askıya almayı planladıklarını bildirdi.
Kallas'a göre, görüşmelerde AB'ye ithal edilen bazı işgal rejimi mallarına uygulanan ayrıcalıklı muamelenin kaldırılması da söz konusu olabilir.
Euronews'e göre, Avrupa Birliği'ne tedarik edilen işgal ürünlerinin yüzde 37'si (değer bazında) ayrıcalıklı muameleye tabi tutuluyor.
Bu kararın AB Üye Devleti düzeyinde onaylanması için nitelikli çoğunluk oyu gerekecek.
Bu bağlamda, televizyon kanalı, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in geçen hafta işgalci rejimin AB ile ticaretine ilişkin açıkladığı Avrupa önlemleri planını aktardı. AB Komisyonu'nun 17 Eylül'de bir önlem önerisi yayınlaması bekleniyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.