,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

4 kardeş kuruluşu 2023 kurban raporunu açıkladı

4 kardeş kuruluşu 2023 kurban raporunu açıkladı
2023 kurban raprunu açıklayan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO Ebrar, 26 ülkede hayırseverlerin bağışladığı kurban vekâletlerini yerine getirerek 450 ton kurban etini 750 bin kişiye ulaştırdı.

2023 yılı kurban organizasyonunda iş protokolü kapsamında birlikte hareket eden Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO Ebrar, 26 ülkede hayırseverlerin bağışladığı kurban vekâletlerini yerine getirerek 450 ton kurban etini 750 bin kişiye ulaştırdı.

 

Umut Kervanı Genel Merkezi'nde 4 kurum adına faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, deprem bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde sürdürdükleri kurban çalışmalarının yanı sıra Afrika, Asya ve Ortadoğu'da 26 ülkede hayırseverlerin bağışladığı 21 bin 494 kurban hissesini keserek elde edilen 450 ton eti 750 bin kişiye ulaştırdıklarını ifade etti.

Kurtaran, "2023 yılı kurban döneminde iş birliği ve protokol yaparak gerçekleştirdiğimiz kurban organizasyonunda Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve Uluslararası Yardım Kuruluşu İHO EBRAR olarak hayırsever halklımızın kurban vekâletlerini yerine getirmenin sevincini yaşadık. Kurban organizasyonunda 4 yardım kuruluşu olarak aylar öncesinde başlayan kurban hazırlıklarımız, halkımızın Allah’a yakınlaşma vesilesi olan kurban ibadetini doğru, sağlıklı ve hijyenik ortamda yerine getirmeleri ve kesecekleri kurbanlıkların da kurbanlık vasfını taşımaları için veteriner hekimler kontrolünde hem yurt içinde hem de yurt dışında kurban alımları yapılarak vekaletler yerine getirildi." dedi.

Öncelik deprem bölgesine verildi

Kurban çalışmalarında Türkiye için yapılan bağışlarda önceliğin deprem bölgesine verildiğini hatırlatan Kurtaran, "Bu yıl önceliğimizi 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden daha çok etkilenen ve büyük yıkımın olduğu Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen 11 ile verdik. Deprem bölgesinde kestiğimiz kurban etlerini konteyner ve çadır kentlerde yaşayan halkımıza dağıttık. Ayrıca yurdumuzun dört bir yanında tespitli olan ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırdık." diye konuştu.

Türkiye'nin dışında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da onlarca ülkede kurban vekaletlerini yerine getirdiklerini vurgulayan Kurtaran, "Dünyanın birçok ülkesinde kardeşlerimize kurbanın bereketini götürdük. Kurban kesimi gerçekleştirdiğimiz ülkelerimiz; Asya'da; Afganistan başta olmak üzere Bangladeş Arakan kampları, Nepal, Sri Lanka, Kamboçya ve Filipinler…  Afrika’da ise Somali, Etiyopya, Tanzanya, Mali, Togo, Benin, Çad, Burkina Faso, Uganda, Burundi, Kenya, Kamerun ve Nijerya, Bununla beraber Filistin Gazze’de ve Yemen’de kurban heyecanını yaşadık. 2023 yılında 4 Yardım kuruluşu olarak; Türkiye'de 2 bin 592, Asya'da 2 bin 531, Afrika'da 14 bin 845, Filistin'de 164, Yemen'de bin 362 hisse olmak üzere toplamda 21 bin 494 hisse keserek elde edilen 450 ton kurban etini 143 bin 293 ailenin faydalandığı, yaklaşık 750 bin kişiye ulaştırdık. Kurban ibadetini en güzel şekilde yerine getirmemize vesile olan başta hayırsever halkımıza ve bu organizasyonda gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Rabbimizden kendilerine kat kat ecirler vermesini ve kendisi için kesilen kurbanların kabul edilmesini dileriz. Bu vesile ile bir kez daha tüm kardeşlerimizin geçmiş kurban bayramlarını tebrik eder, doğal afetlerin ve savaşların yaşanmadığı bir geleceğe vesile olmasını rabbimizden dileriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55