379 FETÖ bağlantılı hesap tespit edildi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yürütülen kapsamlı dijital izleme ve analiz çalışmaları neticesinde, 379 FETÖ ve FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabının belirlendiğini bildirdi.
Duran, söz konusu hesapların terör propagandası yürüttüklerinin ve sistematik biçimde dezenformasyon ürettiklerinin tespit edildiğini belirtti.
Erişim engeli ve hukuki işlem
Tespitlerin ardından ilgili kurumlarla tam koordinasyon içerisinde harekete geçildiğini kaydeden Duran, millî güvenliği hedef alan bu dijital ağlara yönelik erişim engelleme ve hukuki işlemlerin uygulandığını ifade etti.
Türkiye’nin mücadelesini yalnızca sahada değil, dijital platformlarda da kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Duran, dijital alanlar dahil olmak üzere hiçbir yapıya ve algı operasyonuna müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.