,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

23 takviye edici gıda işletmesine idari para cezası

23 takviye edici gıda işletmesine idari para cezası
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, takviye edici gıda maddelerin ile ilgili olarak; etiket bilgilerindeki uygunsuzluk ve tüketiciyi yanıltan tanıtıcı reklamlar nedeniyle 23 işletmeye idari para cezası uygulandığını söyledi.

Çeşitli sağlık sorunlarına neden olan takviye edici gıda maddeleriyle ilgili meclise verilen soru önergesini cevaplandıran Bakan Fakıbaba, takviye edici gıda maddelerin ile ilgili olarak 23 işletmeye idari para cezası uygulandığını söyledi.

Piyasaya sunum ve tanıtımında, tüketiciyi yanıltan ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğu ifade edilen takviye edici gıda maddeleriyle ilgili olarak meclise sunulan yazılı soru önergesini cevaplandıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, takviye edici gıda maddelerin ile ilgili olarak; etiket bilgilerindeki uygunsuzluk ve tüketiciyi yanıltan tanıtıcı reklamlar nedeniyle 23 işletmeye idari para cezası uygulandığını  söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, takviye edici gıdalarda kullanılacak etken maddelerin ilgili tebliğ hükümlerine ve "Takviye Edici Gıdalarda Kullanımı Yasak ve Kısıtlı Maddeler Listesine" uygun olmak zorunda olduğunu belirtti.

Bakan Fakıbaba, yaptığı açıklamada, “5996 sayılı Kanun'un ‘gıda ve yem ile ilgili yaptırımlar’ başlıklı 40’ıncı maddesinin “d” ve “k” bendi gereği, takviye edici gıda maddeleri üreten ve ithal eden gıda işletmelerine ürünün etiket bilgilerindeki uygunsuzluk ve her türlü yazılı veya görsel basın aracılığıyla ile sunulan bilgi dâhil, etiketlenmesi, tanıtımı, reklamı ve sunumunun tüketiciyi yanıltması yoluyla gerçekleşmesinden dolayı 2017 yılında toplam 23 adet idari para cezası uygulanmıştır” açıklamasında  bulundu.

Bakan Fakıbaba, açıklamada ayrıca, yazılı ve görsel medyada veya internet yoluyla yapılan tüketiciyi yanıltıcı reklam ve tanıtımlarda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından da incelenmelerde bulunduğunu ve cezai işlem uyguladığını söyledi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55