22 il için sarı kodlu uyarı: Çığ riskine dikkat

22 il için sarı kodlu uyarı: Çığ riskine dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde yer alan 22 il için sarı kodlu çığ tehlikesi uyarısı yayımladı.

Genel Müdürlük tarafından yapılan son değerlendirmelerde, söz konusu bölgelerde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riskinin devam ettiği bildirildi.

Meteoroloji’nin paylaştığı hava tahmin raporuna göre; Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olmak üzere toplam 22 ilde yaşayan vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli olması istendi.

Açıklamada, çığ tehlikesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanırken, ulaşımda aksama gibi risklere karşı ilgili kurumların hazır durumda bulunduğu belirtildi.

Vatandaşların ise özellikle dik ve eğimli yamaçlardan uzak durmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.