2016 Yılı Hac Kayıtları Başladı

2016 Yılı Hac Kayıtları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı hac ön kayıt ve yenileme işlemleri 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

HÜR24- 2016 yılı hac ön kayıt ve yenileme işlemleri 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında İl veya İlçe Müftülüklerimize müracaat ederek ya da http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda kayıt yaptırabileceklerdir.

Ön Kayıt ( İlk Defa Kayıt) :

İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız,

-Türkiye Vakıflar Bankası,

-T.C. Ziraat Bankası,

-Türkiye Halk Bankası,

-Albaraka Türk Katılım Bankası,

-Kuveyt Türk Katılım Bankası,

-Ziraat Katılım Bankası,

Bankalardan birine 20 TL (Yirmi Türk Lirası) ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra İl ve İlçe Müftülüklerimize gelerek başvuru formunu doldurarak Müftülüklere teslim edecek ya da http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. 

Kayıt Yenileme:

2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin Kayıt Yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilenmiş sayılacaklardır.

18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında geçmiş yıllarda yapmış oldukları tercihlerinden; il, ilçe, hac konaklama türleri ve kur’aya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri bu tarihler içerisinde yapabileceklerdir.

Hac Ku’ra:

02 Mart 2016 Çarşamba günü saat 11.00’da Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir.

Hac Kesin Kayıt:

Kesin kayıt hakkı elde edenler 07-18 Mart 2016 tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

Detaylı bilgi için İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat etmeleri ya da Diyanet İşleri başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfası http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elde edebileceklerdir.

2016-yili-hac-muracaati-basladi.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.