,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

15 Temmuz Üst Aklın İslam Coğrafyasındaki Ilımlı İslam Eldiveni’ konferansı düzenlendi

15 Temmuz Üst Aklın İslam Coğrafyasındaki Ilımlı İslam Eldiveni’ konferansı düzenlendi
Prof. Dr. Mehmet Çelik Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda ‘15 Temmuz Üst Aklın İslam Coğrafyasındaki Ilımlı İslam Eldiveni’ temalı bir konferans gerçekleştirdi.

Batman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında düzenlenen konferans etkinliğine Batman Valisi Hulusi Şahin, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Üniversitenin personelleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Güzel sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünden araştırma görevlisi Kayhan Tunç tarafından salondaki müzik dinletisi yapıldı. 

Konferansta selamlama konuşması yapan Vali Şahin, “ Burada hocalarımız var, yüksek kaliteli bir hazirun  var, dolayısıyla  bence asıl konuyu irdelemenin zamanı geldi. Evet kahramanlıklarla, şehadetlerle yazılan bir tarihimiz var ama güzel olanı ölmeden yaşayarak ve uçurumun eşiğine gelmeden memleketimi yükseltmek için bir şeyler yapmak değil mi? Peki nasıl oluyor da bir meczup, bir adam kendine hoca diyor, bir şeyler anlatıyor, anlattıklarının yüzde 90’nı kıssalardan, masallardan ibaret, hiç ayete yanaşmıyor, hadislerin etrafından dolanıyor, Papaya kendi mütevazi hizmetkarlığını teklif ediyor, kendini kainat imamı olarak, kutbu azam olarak tanımlıyor. Kainata yön veren bir konumda tanımlıyor. Fakat nasıl oluyor da koca koca hocalar, ilahiyat profesörleri, tefsirciler, kelamcılar, koca koca valiler, generaller, onlar- bunlar etrafında pervane oluyor, bu kişinin her dediğini yapıyor?. Nasıl oluyor da kendi tankıyla, kendi topu, tüfeğiyle kendi insanını öldürecek kadar mankurtlaşıyor? Allah bir daha böyle büyük felaketler yaşatmasın. Bunun için de aklını kullanan, Allah’ın ipine sarılan ve Allah’tan başkasını da veli edinmeyen insanlardan eylesin.” Dedi.  

Konferansta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Demir, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek söze başladı. 

Rektör Demir, “ Dahili ve harici bedbahtların memleketimizi dört bir yandan kuşattığı ve milletimizi yoklukla terbiye edebileceklerini sandığı bir dönemde, bu kutlu mücadeleyi veren, zafer destanına dönüştüren aziz milletimiz elbette hiçbir zaman karşısındaki gücün ışıktan hızlı füzelerine, ağır bombardıman uçaklarına aldırış etmeyecektir. Şair Tevfik Fikret’in şu güzel dizelerini hatırlatmak istiyorum: Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa, Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansına başlayan Prof.Dr. Mehmet Çelik kürsüye gelerek konferansını verdi. Salondaki konukların kendisini ilgiyle izlediği konferansta batının, stratejik akıl üreten masalarda nasıl da ılımlı İslam eldiveni ve radikal İslam eldiveni giyerek, cemaat ve tarikatlar ve diğer unsurlar üzerinde akıl almaz dokunuşlar yaparak yön verdiğini kendine has tespitleri ve üslubuyla anlattı. 

Çelik, konferansın bir bölümünde ‘ Ben size söylüyorum: Hıristiyan kökenli teröristlerden bugüne kadar bir tanesi, biz Hıristiyan şeriatına dayalı bir devlet için çalışıyoruz, diye bir söz kimseden duydunuz mu? Taliban ve El Kaide öyle şey ortaya getirdiler ki, hakimiyet kurdukları şehirlerde, bir de medyaya demeç verdiler, ve batı dünyasının sokakları hepsi İslam aleyhine döndü; İslam’dan nefret etmeye başladılar’ diyerek bir çok ilginç saptamalarda bulundu. Konferanstan sonra gerçekleştirilen plaket sunumundan sonra Prof. Dr. Mehmet Çelik, kitaplarını imzaladı.





Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55