,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

''15 Temmuz direnişi iki partiye mal edilemez''

''15 Temmuz direnişi iki partiye mal edilemez''
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, 'Bu meş'um darbeye karşı partili ve partisiz, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla bütün halk canını siper ederek meydanlara indi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Temmuz ABD destekli FETÖ darbe girişiminde sokağa çıkanları AK Parti ve MHP tabanı olarak işaret etmesini değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, 'Bu meş'um darbeye karşı partili ve partisiz, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla bütün halk canını siper ederek meydanlara indi. Vatanını, ülkesini dış destekli darbecilere karşı savundu. HÜDA PAR, bütün teşkilat ve üyeleriyle darbenin ilk anından itibaren ülkenin dört bir yanında meydanlardaydı.'' diye konuştu.

TRT'de katıldığı programda 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bilmiyorum. Sonradan öğreniyoruz. Daha sonradan aldık ki bilgiyi Bakırköy Belediyesinden bütün gelişmemeleri takip ediyor. Çünkü bizim yanılmıyorsam 01.15 gibi biz de oraya geldik. Daha sonra kendileri diyor ki 'Benim haberim olsaydı ben beklerdim'. Biz çağrımızı, davetimizi falan yaptık bütün halk orada ve o andan itibaren zaten bir şey başladı. Yani o gecenin katılımcıları AK Parti tabanıyla, Milliyetçi Hareket Partisi tabanıdır. Çünkü bu işi bir milli ruhla yaptılar.”

“BU MEŞ'UM DARBEYE KARŞI PARTİLİ VE PARTİSİZ HERKES SOKAĞA İNDİ”

ABD destekli FETÖ darbe girişiminde partili partisiz herkesin sokağa çıkıp direndiğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, “Cumhurbaşkanının açıklamasını, 15 Temmuz Darbesine karşı Ak Parti ve MHP dışında kimse karşı çıkmadı, meydan ve sokaklara inmedi, şeklinde değerlendirmek ve anlamak istemiyorum. Bu meş'um darbeye karşı partili ve partisiz, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla bütün halk canını siper ederek meydanlara indi. Vatanını, ülkesini dış destekli darbecilere karşı savundu. Bu uğurda yüzlerce şehit verdi.” şeklinde konuştu.

“POLİSİN DAHİ DIŞARI ÇIKAMADIĞI İLLERDE HÜDA PAR SOKAKTAYDI”

HÜDA PAR'ın darbenin ilk anından itibaren teşkilat ve üyeleriyle ülkenin dört bir yanında sahada olduğuna dikkat çeken Eşin, “HÜDA PAR, bütün teşkilat ve üyeleriyle darbenin ilk anından itibaren halkıyla birlikte meydanlara indi. Özellikle Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da, Şırnak'ta HÜDA PAR meydanlara inmeyene kadar polis dahi dışarı çıkamadı. İstanbul Boğaz Köprüsünde ve ülkenin farklı noktalarında kurşunlara karşı kendilerini siper ettiler. Boğaz Köprüsünde şehit verdi. HÜDA PAR'ın, darbenin ilk anından itibaren bütün açıklama ve beyanatları internette yer almaktadır. Aynı şeyler tekrar etse HÜDA PAR aynı tavrı tekrar gösterecektir. Biz meseleye bir partinin, bir şahsın bekası, menfaat ve çıkarı olarak değil, halkın ve ümmetin menfaati, çıkar ve bekası olarak gördük ve öyle görmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55