,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

14'üncü Uluslararası Barış Ekmeği Festivali Gazzeli çocukları ağırlıyor

14'üncü Uluslararası Barış Ekmeği Festivali Gazzeli çocukları ağırlıyor
Esenler Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, bu yıl savaşın masum mağduru Gazzeli çocukları ağırlıyor.

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarından sonra Türkiye'ye gelen 10-14 yaş aralığındaki 22 çocuk, festival kapsamından düzenlenen boğaz turuna katıldı.

5 gün boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında çocuklar, Türkiyeli öğrencilerle birlikte İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini keşfetme fırsatı bulacak.

Pazar günü ise Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşecek program ile çocuklar, pişirdikleri ekmekleri dünya liderlerine göndererek tüm insanlığa barış çağrısında bulunacak.

"Çocukları iyileştirmek istiyorum"

Ailesiyle birlikte Gazze'den geldiklerini söyleyen Gazzeli Maryam Abdelati, "Zor bir şekilde Refah'a ulaştık. Orada 10 gün kaldık. Sonra Türkiye'ye geldik. Savaş çok kötüydü. Evimizde mahsur kalmıştık. Her yer bombalanıyordu. Beyaz bayraklarımızı elimizi alarak evimizden çıktık. Tam o sırada İsrail askerleri halamı şehit etti. Okuluma devam edip doktor olmak istiyorum. Savaşta yaralanan çocukları iyileştirmek istiyorum." dedi.

"Ülkemin özgür olacağına inanıyorum"

Yaşadıklarımızla ilgili neler söyleyeceğini bilemediğini söyleyen 10 yaşındaki Kamaşeddin Ahmet Aldalou, "Her şey çok kötüydü. Korkunç bir savaş devam ediyor. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum. Ülkeme gidip orada çalışmak istiyorum. Orada kalan ailem ve akrabalarımla görüşemiyorum. Telefon ve internet yeteri kadar çekmiyor. Ülkemin bir gün özgür olacağına inanıyorum. Her zaman umutluyum." diye konuştu.

"İnşallah ülkelerindeki bu işgal bir an evvel son bulur"

Gazzeli çocukların Türkiye'de olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden 11 yaşındaki Ecrin Nur Tuncel, "İnşallah burada güzel anılar biriktirirler. Bu kardeşlerimiz çok acılar çektiler. İnşallah ülkelerindeki bu işgal bir an evvel son bulur." şeklinde konuştu.

Gazzeli kardeşlerinin Türkiye'de kalmalarını isteyen Hafsa Kübra Tepe de şunları kaydetti: "Hiçbir yere gitmesinler. Hep ülkemizde kalsınlar. Burada beraber yaşayalım. Gerekirse evlerimize alalım. Yeter ki o savaşın içine bir daha girmesinler. Empati yaptığımda bile benim canım acıyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55