,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

135 kişiye Kur'an kursu bitirme belgesi verildi

135 kişiye Kur'an kursu bitirme belgesi verildi
İstanbul Fatih Silivrikapı’da bulunan Sümbül Efendi Camisi'nde yaşı 10 ila 70 arasında değişen yaklaşık 135 kişi bir yıllık eğitimin sonunda düzenlenen icazet merasimi ile kurs bitirme belgesini almaya hak kazandı.

Fatih Silivrikapı’da bulunan Sümbül Efendi Camisi'nde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan cami cemaatinden 135 kişi, düzenlenen icazet merasimi ile kurs bitirme belgelerini aldılar.

Sümbül Efendi Camisi'nde düzenlenen merasimde konuşan Kurra Hafız İbrahim Yıldırım, her yıl yaptıkları çağrıya 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerinden karşılık geldiğini söyledi. İbrahim Yıldırım, “Her yıl burada bir ganimet dağıtılıyor. Ne ganimeti bu? Kur’an ganimeti. Elhamdülillah her yıl bu davete icabet eden kardeşlerimiz oluyor. ‘Kur’an'ı öğrenmeyen kimse kalmasın’ sloganıyla yaptığımız çağrımıza sizler cevap veriyorsunuz. Çağrımıza cemaatimizden 32 abimiz, 80 ablamız ve 23 Suriyeli kardeşimiz dahil oldu. İşte bugün icazetlerini alıyorlar, Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır." dedi.

“Babama bir Yasin okuyamadım”

Yıldırım’ın ardından konuşan İhya Vakfı Eski Başkanı Yusuf Öcalan, “Ekmeğimizi kazandık. Evde çocuklarımız bekliyordu. Ama bu gidişata bir ‘dur’ demeliydik. Kur’an'ı öğrenmeyi geciktirmiştik. ‘Açığımızı kapatalım’ dedik ve mesaiyi uzattık. ‘Babamın, atamın kabrini ziyarete gittim de ona bir Yasin-i Şerif okuyamadım’ diye içi yanan kardeşlerimiz burada artık hazırlar” ifadelerini kullandı. 

Kur’an öğreticisi Mustafa Bakar ise, 13 yıldır devam eden derslerde şimdiye kadar mezun olanların sayısının 570 kişiye ulaştığını söyledi.

“Biraz utandım ve hocama ‘Ben de öğrenebilir miyim?’ dedim”

Kurs bitirme belgesini almaya hak kazanan 65 yaşındaki emekli Fethi Mustafa Çanak, ise şu ifadelere yer verdi; “Karnelerimizi alacağımızdan dolayı hem heyecanlıyız hem de sevinçliyiz. Doğma büyüme buralıyım. Cami avlusundaki ilanı görünce hocamın yanına gittim ve biraz da utanarak hocama ‘Ben de öğrenebilir miyim?’ dedim. Hocamız da ‘Her yaştan öğrencimiz var, tabi ki sen de öğrenebilirsin’ dedi. Ardından da derslere başladık. Bazen şaşırdık, hocamız düzeltti. Ve artık okuma seviyesine geldik. Bilmeyen kardeşlerime şunu söylemek istiyorum: Biz bu yaşımıza rağmen öğrendiysek emin olun siz de öğrenebilirsiniz. İnşallah bundan sonra da eğitimlerimize devam edeceğiz. Üzerimizde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ramazanımız mübarek olsun.”

“Evime huzur geldi”

Belge almaya hak kazanan bir diğer öğrenci Cengiz Suatoğlu ise önceden evinde huzurun olmadığını ama artık bereketin geldiğini söyledi.

Suatoğlu, “33 yaşındayım. 2 ya da 3 tane bildiğim sure vardı. Namaza başlayalı henüz 1 yıl olmuştu. Hocalarımıza bu talebi ilettiğimde bana çok yardımcı oldular. Onların vesilesi ile artık okuyabiliyorum. Eksiklerimin farkındayım. 2 kızım var onlar da her gün namaza gelmek istiyorlar. Önceden evimde hiç huzur yoktu. Ama artık huzur ve bereket geldi. Ben bile bunu yaptıysam eminim herkes yapabilir." şeklinde konuştu.

Evlat, babasına icazet verdi

2012 yılında düzenlenen derslere katılan Mustafa Tekinalp, aradan geçen 6 yılın ardından babasını da ikna etmeyi başardı ve onun da bu kurslara katılmasını sağladı. Merasimde Kubilay Tekinalp’in oğlu Mustafa Tekinalp, babasına icazet belgesini teslim etti.

Konuşmaların ardından Kur’an tilaveti gerçekleştiren öğrenciler, ardından icazetlerini teslim aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55