,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Zuhri: 'Bu komplo da, diğerleri gibi çökecek'

Zuhri: 'Bu komplo da, diğerleri gibi çökecek'
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin davasının yeni bir komployla karşı karşıya olduğunu belirten Ebu Zuhri, bu komplonun da diğerleri gibi çökmeye mahkûm olduğunun altını çizdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Doğruhaber'e verdiği röportajda, Filistin davasının yeni bir komployla karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu komplonun da diğerleri gibi çökmeye mahkûm olduğunun kaydeden Hamas Sözcüsü, "Bu sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam Ümmetinin meselesidir. Bundan dolayı Müslümanların gereken mesuliyeti yüklenmesi, Filistin halkını tek başına bırakmaması ve elinden gelen tüm imkânları seferber etmesi gerekir." sözlerini kullandı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Doğruhaber'e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Filistin davasının yeni bir komployla karşı karşıya olduğunu belirten Ebu Zuhri, bu komplonun da diğerleri gibi çökmeye mahkûm olduğunun altını çizdi. Dünya Müslümanlarından Filistin halkının yanında olmalarını beklediklerini belirten Ebu Zuhri, “Filistin meselesi sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Bilakis tüm İslam Ümmetinin meselesidir. Kudüs Ümmetin malıdır. Bundan dolayı Ümmetin üzerine düşen mesuliyeti yüklenmesi, işgale karşı Filistin halkını tek başına bırakmaması ve elinden gelen tüm imkânları seferber etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“YÜZYILIN ANLAŞMASI DENEN YENİ BİR KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYIZ”
Kudüs'ün Müslümanlardan tamamen alınması ve Filistinlilerin geri dönüş hakkına son vermek için yeni bir oyun sahnelendiğini ifade eden Ebu Zuhri, “Filistin Meselesi adı ‘Yüzyılın Anlaşması' olan yeni bir komployla karşı karşıyadır. Bu, Filistin meselesi ve halkının işini bitirmek için tasarlanmış bir Amerikan, israil planıdır. Özellikle de Kudüs ve geri dönüş hakkına son vermek içindir. Şüphesiz ki Filistinliler bu plana karşı durmak için tüm kahramanlıklarıyla kendi toprakları üzerine direniyorlar. Bu doğrultuda adı ‘Geri Dönüş Yürüyüşleri ve Mevcut Ablukanın Kaldırılması' olan eylemler gerçekleştiriyorlar. Bu yürüyüşler düzenli olarak her gün sürdürülmekte. Özellikle Cuma günleri daha sıkı ve kalabalık faaliyetlere dönüşüyor. Her hafta dikenli tellere dayanıp, israil işgaliyle çatışıyor ve mücadele veriyorlar. İşgal devleti bu yürüyüşleri çok şiddetli bir şekilde ve hukuk tanımadan bastırmaya çalışıyor. Her Cuma günü şehitler veriyoruz ve binlerce de yaralı var. Buna rağmen insanlar ‘Yüzyılın Anlaşması'nı reddetmek, geri dönüş haklarını korumak ve işgalci israil devletinin ablukasını bitirmek için yürüyüşlerde kararlılar.” dedi.

“BU PLAN DA DİĞERLERİ GİBİ ÇÖKMEYE MAHKÛMDUR”
Filistin'de ki insani durumun hiç de içi açıcı olmadığını ifade eden Hamas Sözcüsü, “Özellikle Gazze'de insanlar çok zor koşullarda hayatlarını sürdürüyorlar. İşgal devleti, insanları teslim olmaya zorlamak için, ablukayı sıklaştırıyor. Ancak sonuç tam tersine işliyor. İnsanlarda işgale ve işgalciye karşı mücadele hırsı gittikçe artıyor. Biz inanıyoruz ki, halkımızın fazlasıyla gösterecekleri sabır ve sebat ile bu merhale de bitecektir. Bu plan da diğerleri gibi çökmeye mahkûmdur.” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN MESELESİ SADECE FİLİSTİNLİLERİN MESELESİ DEĞİLDİR”
Filistin davasının, bütün Müslümanların meselesi olduğunu belirten Ebu Zuhri, “İslam Ümmetinden talebimiz, dünyanın gözü önünde işlenen bu suçlara dur demek için Kudüs ve Gazze başta olmak üzere, Filistin halkının yanında olmalarını istiyoruz. Filistin halkının direnişlerine destek vermelerini ve onlara sabır kaynağı olmalarını istiyoruz. Filistin meselesi sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Bilakis tüm İslam Ümmetinin meselesidir. Ve Kudüs Ümmetin malıdır. Bundan dolayı Ümmetin üzerine düşen mesuliyeti yüklenmesi, işgale karşı Filistin halkını tek başına bırakmaması ve elinden gelen tüm imkânları seferber etmesi gerekir. Her halk, devlet gücü nispetinde siyasi, basın ve mali imkânlarını seferber etmelidir. Filistin'de, dünya Müslümanlarının kardeşlerinin acılarına ortak olabilecekleri çok fazla sıkıntıları var. Özellikle Avrupa'nın israil'den yana tavır koyduğu ve Yahudileri destekledikleri şu sıralarda bu destek zaruri hale gelmiştir. Çünkü Kudüs, Ümmetin yitik malıdır.” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN HALKI MÜSLÜMANLARIN MUKADDESATI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”
Filistin halkının Kudüs'ü ve Müslümanların burada ki mukaddesatlarını korumak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Hamas sözcüsü, “Filistinliler topraklarına ve mukaddesatlarına bağlıdırlar. Sadece şevk ile yetinmiyorlar, bilakis Kudüs'e geri dönmek ve Kudüs'e has Mukaddesatları korumak için gece gündüz çalışıyorlar. Filistinlilerin konumu diğerlerinden biraz farklı, çünkü meydandalar ve sahada Kudüs'ten yana duruşlarını amelde sergiliyorlar.” dedi.

SAMİ EBU ZUHRİ KİMDİR?

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın resmi sözcüsüdür. Sami Ebu Zuhri, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde 26 Mart 1967'de doğmuştur. 1989 ile 1994 yılları arasında işgalci israil zindanlarında alıkonulmuştur. 1998'de Gazze'de bulunan İslam Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji bölümünden mezun olup, 2003 yılında aynı üniversitede İslam Tarihi üzerine yüksek lisansını yapmıştır. Tezinin konusu “Peygamber (s.a.v.)'in döneminde Medine Yahudileri; İçtimai, iktisadi ve kültürel durumları” olmuştur. Doktorasını 2009 yılında Dımaşk(Şam) Üniversitesinde “Muasır Fransızca ve Arapça kaynaklarda Selahaddin-i Eyyubi” konusu üzerine yapmıştır. 2003 yılında Gazze'de İslam Üniversitesi Sözlü Tarih Merkezinin Müdürlüğünü ile Filistin Dergisinin İdare Meclis Üyeliğini yapmıştır. Daha sonra İslam Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih Fakültesinde Yardımcı doçentlik yapmıştır. Telif ettiği eserlerde mevcuttur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55