,
  • BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Zongur: "Allah’ın rızasını kazanmak istiyorsak mutlaka kurban keselim"

Zongur: "Allah’ın rızasını kazanmak istiyorsak mutlaka kurban keselim"
Kurban kesimine ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Şirvan Şubesi Müftü Vekili Behzat Zongur, kurbanın İslam’da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Şirvan Şubesi, yardıma muhtaç ve fakir olan yüzlerce aileye ulaştırılmak üzere kurban kesiminde bulundu.

Şirvan İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Yurt içi Vekâleten Kurban Kesme Organizasyonu” kapsamında, Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere 91 adet kurban kesildi.

Kurban kesimine ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Şirvan Şubesi Müftü Vekili Behzat Zongur, kurbanın İslam’da önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, İslam âleminin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı Müslümanlara yardım etmemiz durumunda Rabbimizin de bizlere yardım elini uzatacağını söyledi.

“Kurban insanlardan belayı ve kazayı def eder”

Kurban kesme âdetinin Hazreti Âdem'den günümüze kadar geldiğini belirten Zongur, “Allah Azze ve Celle insanoğlunun yaratılışı ile birlikte kurban kesme âdetini yeryüzünde insanoğluna emretti. Rivayetlere göre Âdem Aleyhisselem’ın ilk oğulları Kabil ve Habil ile başlayan bu kurban ibadeti günümüze kadar gelmektedir. ‘Kurban insanlardan belayı, kazayı def eder.’ Şafii mezhebine göre sünnet, Hanefi mezhebine göre ise vaciptir. Kurban kesen bir insan, samimi niyeti ile kesilen o kurbanın tüyleri adedince sevap kazanır, o sevap ile Allah’ın huzuruna gider ve Allah Azze ve Celle Kuran-ı Kerim'de "Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır..." diye buyuruyor. Bizim birinci amacımız, Allah’a kulluk bilincini hayatımızda tatbik etmek, Allah’a olan samimiyetimizi bu şekilde dile getirmektir.” dedi.

"Allah’ın yardımını almak istiyorsak Müslümanlara yardım etmeliyiz"

Kurban kesmenin Allah’ın rızasını kazanma noktasındaki bir başka hadisi hatırlatan Zongur, “Biz Allah’ın rızasını kazanmak istiyorsak mutlaka kurban keselim, fakir ve muhtaç olan insanlara ulaşalım. Zira Allah Resulü bir başka hadisinde 'Eğer kul Müslüman kardeşine yardımcı ise Allah Azze ve Celle de o zaman kuluna yardımcı olur.' buyurmuştur. Eğer biz Allah’ın yardımını almak istiyorsak; önce biz Müslümanlara yardım edeceğiz. Yardım ettiğimiz zaman da Allah Azze ve Celle de biz Müslümanlara bu zor günde, özellikle İslam âleminin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı Rabbimiz de bizlere yardım elini uzatacaktır. Rabbim Müslümanların kesmiş olduğu kurbanları dergâh-ı izzetinde kendi rızası için kabul buyursun.” ifadelerini kullandı.

Son olarak kesilen kurbanların Şirvan merkez ve köylerinde tespit edilen 250’ye yakın fakir ve yardıma muhtaç aileye ulaştıracaklarını belirten Zongur, inşallah kestiğimiz kurban etlerini arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çalışıp dağıtacaklar.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55