,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Zeytinburnu’na 5 Yılda 1 Milyar TL Değerinde Yatırım!

Zeytinburnu’na 5 Yılda 1 Milyar TL Değerinde Yatırım!
Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul’un en büyük buz pistinin temel atma törenini ve modern futbol sahalarından oluşan Hasan Doğan Spor Tesisi’nin açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirdi.

Artan üniversite sayısı ile birlikte her geçen gün öğrenci şehrine dönüşen Zeytinburnu’nda gençlere yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Geleceğin sporcularını yetiştirmek ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla Spor Toto iş birliğiyle Zeytinburnu’na İstanbul’un en büyük buz pisti ve spor tesisini kazandıran Zeytinburnu Belediyesi, modern futbol sahalarından oluşan Hasan Doğan Spor Tesisi’ni ve Spor Toto Buz Pisti’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen açılışa, Spor Toto Genel Müdürü Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“BİR ELİN PARMAKLARI KADAR SPOR SALONU YOKTU”

 

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye nereden nereye geldi 2000’li yıllardan önce İstanbul’da bir elin parmakları kadar kapalı spor salonu yoktu şimdi hemen hemen her okulun kapalı spor salonu var. Her köşe başına insanlarımızın serbestçe spor yapabilecekleri açık alanlar yapıldı. 2002 yılında bu memleketin topladığı verginin 100 liradan 87 lirası faize gidiyordu. Böyle bir ortamda spor tesisi hayal etmek uzaktan yakından aklımızdan geçmezdi. Bugün aynı Türkiye’nin bütçesi 7 kat arttı, milli geliri 5 kat arttı, ihracatı ise 5 kattan fazla arttı. IMF’nin açıkladığı en son aralık ayındaki raporda satın alma gücü paritesine göre Türkiye dünyanın 13’üncü, Avrupa’nın ise 5’inci büyük ekonomisi oldu. Günümüzde Türkiye’de toplanan gelirlerin ancak 10 lirası faize gidiyor. Ama yetmez, bunu sıfıra indirinceye kadar durmak yok yola devam.” diye konuştu.

 

5 YILDA 1 MİLYAR TL DEĞERİNDE YATIRIM

 

Biten ve devam eden projelerle birlikte Zeytinburnu’na fen, imar, sosyal ve kültür belediyecilik alanında 5 yıl içinde 1 milyar TL değerinde yatırım yapmış olacaklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, “İki sene önce 20 tane projemizin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmiştik. O gün hemşehrilerimize, sonraki süreçte bitirmeyi hedeflediğimiz projelerimizi müjdelemiş ve iki sene içinde bitirme sözü vermiştik. Rabbime hamdolsun, bu sözümüzü tutmayı başardık ve geçtiğimiz haftalarda, Beştelsiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Semt Konağı, Muhtarlık, Otopark, Belgradkapı Sosyal Tesisleri ve Yeryüzü Doktorları Genel Merkez Binası gibi projelerimizin açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün ise Hasan Doğan Spor Tesisi’nin ve Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti’nin açılış ve temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Zeytinburnu’nda futbol, basketbol, karate, boks, okçuluk ve buz hokeyi olmak üzere birçok farklı spor branşı gerçekleştiriliyor. Gençlerimiz gerçekten çok yetenekli. Bu nedenle birçok branşta gençlerimize hizmet sunan kulüplerimize maddi ve manevi anlamda olan tüm desteklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

AVRUPA BUZ HOKEYİ ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

 

Bu senenin sonbaharında gerçekleştirilecek olan Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak istediklerini belirten Başkan Aydın, “İnşaatının 3’te 1’i tamamlanan Spor Toto Buz Pisti’miz Türkiye’de anlamlı bir işin en önemli göstergelerinden. Yıllar önce kurduğumuz buz hokeyi takımı, son 4 yıldır Buz Hokeyi Süper Lig’inde şampiyon oluyor ve Avrupa’da da bizi başarıyla temsil ediyor. İnşallah tesisimiz tamamlandığında 2 bin gencimiz daha burada buz sporu yapacak. İnanıyorum ki gelecekte Amerika’da, Kanada’da ve Rusya’da olduğu gibi buz hokeyi, Türkiye’de de seyirci potansiyeli olan, sporcu sayısı çok olan bir noktaya gelmiş olacak.” diye konuştu.

 

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK BUZ PİSTİ!

 

Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan 1420 metrekarelik bir alana kurulu Hasan Doğan Spor Tesisi 2 futbol sahası, 8 adet soyunma odası, 8 adet kulüp odası, 2 adet hakem odası, antrenör odası, sağlık odası, idari oda, personel odası, mekanik oda, toplantı salonu, kafeterya, mescid ve şadırvanıyla gençlere hizmet edecek. Yaklaşık 150 milyon TL’ye mal olan ve toplam 39 bin 321 metrekareden oluşan Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti ise, antrenman sahası, kulüp tesisi (ofis,kütüphane, kafeterya, yemekhane, yatak odaları ve süit odalar), basın bölümü, seyirci bölümü (bilet satış, fuaye, mescit, 2680 kişilik tribün, mağaza) oyuncu bölümü (soyunma odaları, hakem odaları ve antrenör odaları), teknik alanlar, otopark ve personel odalarıyla sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin buz sporuna açılan kapısı olacak.

 

HER HAFTA 1 AÇILIŞ

 

Önümüzdeki 2 ay boyunca, her hafta bitirmeye söz verdiği tüm projelerin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirecek olan Zeytinburnu Belediyesi, sırasıyla Merkezefendi Şehir Kütüphanesi, Seyyidnizam Kütüphanesi, Zeytinburnu Müftülüğü, Bozkurt Camii, Süleyman Çetinsaya Camii, Sultan Murad Camii Meydan Düzenlemesi, Kızılay Binası, Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytinburnu Öğrenci Yurdu ve Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası’nın açılış törenini gerçekleştirecek. Açılışlarla eş zamanlı olarak ise Sümer Mahallesi Kubbeli Camii, Konyalı Camii, Yedikule Göğüs Hastanesi Mescidi, Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenleri de gerçekleştirilecek.

En son açılış ise 19 senedir devam eden ve artık sonuna gelinen, Zeytinburnu’nun en büyük projesi, İstanbul’un ise kültürel ve tarihi turizmine yeni bir kapı açacak olan Kültür Vadisi’nde yapılacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Altın fiyatları yükseliş eğiliminde16 Nisan 2024 Salı 08:28
  • Döviz kurlarında son durum16 Nisan 2024 Salı 08:27
  • Kuyumcularda altın hareketliliği dikkat çekti15 Nisan 2024 Pazartesi 17:21
  • Bakan Işıkhan, işsizlik rakamlarını değerlendirdi15 Nisan 2024 Pazartesi 13:10
  • İşsizlik rakamları açıklandı15 Nisan 2024 Pazartesi 10:06
  • Brent petrolün varili 90 dolar seviyesinde15 Nisan 2024 Pazartesi 09:48
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?15 Nisan 2024 Pazartesi 08:37
  • Döviz kurlarında son durum15 Nisan 2024 Pazartesi 08:17
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?14 Nisan 2024 Pazar 09:52
  • Brent petrolün varili 90 dolar seviyesinde13 Nisan 2024 Cumartesi 10:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55