,
  • BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

‘Zeytin Dalı Harekatı’ karşıtı sosyal medya paylaşımlarına gözaltı

‘Zeytin Dalı Harekatı’ karşıtı sosyal medya paylaşımlarına gözaltı
20 Ocak 2017 tarihinde Afrin’de bulunan PYD’ye yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ sonrası harekat karşıtı sosyal medya paylaşımlarına yönelik takibat başlatıldı.

Polis, Afrin’e yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’ karşıtı, sosyal medya paylaşımı yapanları gözaltına aldı.

Harekat karşıtı ve terörü övücü paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu onlarca kişi gözaltına alınırken,  paylaşımları nedeniyle çok sayıda kişiye de soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıklar yaptıkları açıklamalarda yapılan paylaşımları ‘terörü ve terör örgütünü övücü’, ‘toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları’ olarak değerlendirildiğini duyurmuş, bu bağlamda, yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitlerin devam ettiğini belirtmişlerdi.

“Gerekli tespitler yapılmaktadır”

Afrin operasyonunun başlamasıyla beraber, sosyal medya paylaşımlarıyla harekata tepki gösterenlere yönelik başlatılan operasyonlarda şu ana kadar gözaltına alınanlar hakkında gerekli soruşturmaların devam ettiği belirtilen İstanbul Başsavcılığı’da konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak paylaşımların takipçisi olduklarını duyurdu.

İstanbul Başsavcılığı yaptı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları takip edilmekte gerekli tespitler yapılmaktadır. Bununla birlikte; terör örgütlerine destek ve provakasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, cumhuriyet başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Başsavcılık yaptığı açıklamada ayrıca, sosyal medya paylaşımlarında ‘PKK/PYD propagandası’ yaptıkları gerekçesiyle tespit edilen 18 şüpheli hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığını belirtti.

Aynı suç kapsamında Diyarbakır da ise aralarında HDP Bismil İlçe Başkanı Refai Baran da bulunuğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HDP milletvekillerine inceleme ve soruşturma

Afrin'e yönelik düzenlenen operasyon hakkında sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında soruşturma, HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında ise inceleme başlatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Bilgen hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Afrin'den Türkiye'ye bir saldırı olmadığı halde oraya bir operasyon, başarılı olursa ülkeyi iç savaşa sürükler, başarısız olursa darbeye zemin oluşturur." sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı ifade etmiş, HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında da Twitter'da yaptığı paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik" suçlarından inceleme başlatıldığı ifade edilmişti.

İstanbul’da sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

İstanbul Anadolu başsavcılığı ise yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden ‘cumhurbaşkanına hakaret’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarından 57 kişi hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık, önceki gün de kentte 18 kişi hakkında yakalama kararıldığını da belirtti.  

Sosyal medya operasyonları tüm ülkede devam ediyor

Afrin’e yapılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ karşıtı paylaşımı dolayısıyla Kütahya Emet Devlet Hastanesi’nde görev yapan çocuk doktoru 30 yaşındaki O.B.’nin de paylaşımları dolayısıyla ihbar edildiği ve O.B’nin polis tarafında evinde olduğu bir sırada gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Şu ana kadar ‘Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin sosyal medya paylaşımları üzerinde İstanbul, Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş başsavcılıkları soruşturma başlattı.

Afrin protestosunda 12 gözaltı

Afrin bölgesine yönelik TSK tarafından düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto etmek için Kadıköy’de biraraya gelen topluluğa müdahale eden polis 12 kişiyi, ‘PKK/PYD propagandası yapmaktan’ gözaltına aldı.

Çavuşoğlu: Harekata karşı çıkan herkes teröristlere destek vermektedir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada TSK’nin Afrin’e başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için, “Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı çıkan herkes teröristlere destek vermektedir.” demiş ve sosyal medya hesabından şu paylaşıma yer vermişti: “PYD/YPG’li teröristler en çirkin kara propagandaya, her zamanki yalan ve iftiralarına devam ediyor. Öldürülen teröristleri sivil gibi gösteriyor. Sivil halkı da canlı kalkan olmaya zorluyor. Hedefimiz Suriye halkı ve Kürt kardeşlerimiz değil, sadece teröristlerdir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55