,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Zehirlenen 41 asker taburcu edildi

Zehirlenen 41 asker taburcu edildi
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan kışlada 70 askerin akşam yemeğinde zehirlenip hastanelik olmasının ardından 41 asker taburcu edildi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan kışlada 70 askerin akşam yemeğinde zehirlenip hastanelik olmasının ardından 41 asker taburcu edilirken, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar ile İstanbul'un Maltepe ilçesinden Gaziantep'in İslahiye ilçesine taşınan 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'nın Alpay Başaran Kışlasında görevli 70 asker, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatıyla, askerlerin rahatsızlanmasına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatılırken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise rahatsızlanarak hastaneye başvuran 44 askerden 41'inin taburcu edildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Gaziantep'te rahatsızlanan 44 askerin 40'ının hayati tehlikesi olmadığını ve konu ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gaziantep'te bulunan 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı ve 2'nci Zırhlı Tuğay Komutanlığı Yardımcılığının (İslahiye) Şehit Üsteğmen Alpay Başaran kışlasında, gece 01.00'den itibaren sabaha kadar 44 erin rahatsızlanarak revire müracaatı sonrasında kontrol amaçlı olarak İslahiye Devlet Hastanesine sevki gerçekleşmiştir. Sevk edilen personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır." denildi.

Açıklamada, "Hastaneye başvuran 44 personelden 40'ı taburcu edilmiştir. Bakanlığımızca olaya ilişkin süreç yakinen takip edilmekte olup, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan olay ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Gaziantep 106'ncı Topçu Alay Komutanlığında görevli olan 44 askerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle İslahiye Devlet Hastanesine başvurduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Akşam yemeğinin ardından bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, ateş şikâyetleri ile acil servise başvuran askerlere gerekli tetkikler yapılarak tedavilerine ise hızlı bir şekilde başlanmıştır. Mevcut bulgularla hayati tehlikesi olan hasta bulunmamaktadır. 44 hastadan 41'i ise taburcu edilmiştir. Tetkiklerinin sonuçlanması beklenen ve tedavisi devam eden 3 hasta Acil Serviste müşahede takip edilmektedir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55