,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Zarafet Bir Okuldur! Zarafette Rol Modelimiz: Hz Hatice

Zarafet Bir Okuldur! Zarafette Rol Modelimiz: Hz Hatice
Aile dergisi Nisanur’un ocak sayısı çıktı. Dergi 74. sayısında “Kadın ve Zarafet” konusunu ele alıyor. Nisanur bu ayki başyazısında ise sanal dünya ve kadının sorumluluğuna dikkat çekiyor.

Aylık kadın ve aile dergisi Nisanur’un Ocak 2018 sayısı okurlarıyla buluştu. Nisanur Dergisi 74. sayısında “Kadın ve Zarafet” konusunu ele almış. Derginin editör yazısında dosya konusuna ilişkin; “Her bir dokunuşu emsalsiz güzellik ve incelikte bir sanatkârın adına ‘ins’ dediği eserleriyiz. Mayasına güzellik namına her ne varsa katılmış, ilim irfan yolcularıyız. Evet, bir nefsimiz var ve o, ancak sui olanı emrediyor. Lakin Halık’ımızın kendisinden üflediği; bizdeki parçası bir de ruhumuz var. İncelikleri işleyen, hisseden, arzu eden… İncelik ve nezaketi… Güzellik ve erdemi… Şüphesiz bu hasletler, erkeğin mizacında farklı kadınınkinde farklı yansımalar yapıyor. Bilhassa kadın üzerinden konu irdelendiğinde, ön plana zarafet ve (her anlamda) şıklığın çıktığı aşikârdır. Bu bağlamda değerli kardeşler, bu ay dosyamıza ‘Kadın ve Zarafet’ konusunu aldık” sözlerine yer verilmiş.

Derginin içeriğine baktığımızda; kadının nezafetin ve düzenin simgesi olduğu; girilen ortama kadın elinin değip değmediğinin, ilk adımda fark edildiğini... Gösterişe kaçmadan, abartıdan uzak bir zarafetin; fıtratın aradığı ve özlediği olduğunu… Zarafetin ancak temizlikle bütünlenirse anlam kazandığını… Kadının nahif ve ince olup bir erkeğin görebildiğinden kat be kat fazlasını görüp inceleyebilme vasfına sahip olduğunu... Bir kadın her şeyden evvel kendine karşı zarif olması gerektiğini... Zarafeti ruhuna giydiremeyen bir kadının, en sevdiklerine bile verebileceği güzelliklerden söz etmenin mümkün olmadığını… Kadının hayat, renk, incelik estetiğini insan ve toplum üzerinde gösterip hayatı daha çok yaşanılır kıldığını… Ancak bütün bunlara rağmen kadını asıl değerli kılanın Rabbine olan yakınlığı olduğu vurgulanıyor.

Derginin bu ay ki başyazısında sanal dünya ve kadının sorumluluğuna dikkat çekiyor. Başyazı’da “Bir kadın, eşinin saatlerce internet başında vaktini öldürmesine seyirci kalıyorsa, çocuğunun kendi özel odasında internete müsaade ediyorsa, kendisi de saatlerce akıllı telefonlarla meşgul oluyorsa bu kadın; `Cennet anaların ayakları altındadır.` hadisinde geçen anne vasfına sahip olmama riskiyle karşı karşıyadır." deniliyor.

Ayrıca dergi okurları için 28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek ile Kudüs ekseninde bir röportaj da hazırlamış. Nisanur Dergisi mutfaktan sağlığa, şiirden öyküye, kültür sanattan bulmacaya ve daha birçok konuyla okurlarına dopdolu bir sayı sunuyor.

Nisanur, ücretsiz çocuk eki Nur Çocuk ile beraber bayilerde!

Detaylı bilgi için: www.nisanurdergisi.com

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55