,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

"Zamanla yarışan 112 Acil ekibine engel olmayalım"

"Zamanla yarışan 112 Acil ekibine engel olmayalım"
Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat Akdoğan, "112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

​"112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" münasebetiyle açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat Akdoğan, özelikle trafikte 112 Acil servis ekinine engel olunmamasını istedi.

Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” kapsamında İl Sağlık Müdürü Akdoğan, Acil Sağlık Hizmetlerinin amacının vatandaşlara haftanın 7/24 saat ücretsiz olarak en kısa sürede ulaşarak acil sağlık hizmetleri, vermekte olduğunu belirtti.

"112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" kapsamında Van Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontörlü Merkezine ziyarette bulunan Akdoğan,  "Özelikle doğu bölgesinde etkili olan kış mevsiminden, Van'ın daha fazla etkilendiğini, kış mevsimine girmemizle birlikte coğrafik yapısı nedeniyle yoğun kar yağışı gören iller arasında olan ve bölgeye hizmet veren hastanelerimiz var bu anlamada. Vatandaşlardan 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, yapılmamasını, Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını özellikle rica ediyoruz." dedi.

Akdoğan, "İlimizde toplam 36 Acil sağlık hizmetleri istasyonu bulunmakta ulaşımda kırsalda 82,63 merkezde ulaşım oranı yüzde 96.63’nin üzerine çıkarılmıştır “Acil sağlık hizmetleri ekiplerimiz, tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenmekteler, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Son bir yıl içerisinde 154 hastanın hava yoluyla çeşitli illerdeki hastanelere sevk edildiğini belirten Akdoğan "İlimizde 2017 yılında çıkılan vaka sayısı 66 bin 972'dir. Bunların haricinde toplam 87 asılsız çağrı alınmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını özellikle rica ediyoruz. Lütfen 112’yi gereksiz meşgul etmeyin. Aynı zamanda ilimizden son bir yıl içinde 145 hasta Sağlık Bakanlığına ait hava ambulanslarıyla diğer şehirlerdeki hastanelere nakledilmiştir. Hava ambulansı kategorisinde yer alan ambulans helikopterin acil vakalarda büyük rol üstlenmektedir. Ağrı, Batman, Ankara,  Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Hakkari, Kayseri, Muş ve merkeze uzak ilçelerdeki hastalarımız bu hizmetten faydalandılar. Vakaların büyük kısmı Kadın Doğum, Travma, Yeni doğan ve diğer kazaları kapsıyor. Bakanlığımızın dönüşüm programı sonrasında en fazla ilerleyen hizmet gruplarından birisi acil sağlık hizmetleridir." şeklinde konuştu.

Akdoğan, "Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki acil durumlarda saniyeler çok önemlidir. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmesini istiyoruz. Zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmayalım, duyarlılık gösterelim." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55