,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

YYÜ Rektörü öğrencilere telefon numarasını verdi

YYÜ Rektörü öğrencilere telefon numarasını verdi
​Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilere cep telefonu numarasını vererek bir sıkıntıları olduğunda öğrencilerin kendisini aramasını istedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitimi Programı düzenlendi. Programda konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tüm öğrencilere cep telefonu numarasını vererek bir sıkıntıları olduğunda öğrencilerin kendisini aramasını istedi.

Rektör Battal Van YYÜ'yü kazanıp kaydını yaptıran öğrencilerin artık üniversitenin birer bireyi olduğunu ifade eden Battal, "Van YYÜ ailesine katıldınız. Bunu bilinçli olarak kullanıyorum. Çünkü siz zamanla gerçekten bir aile olduğumuzu anlayacaksınız. Üniversitemize gelen öğrencilerimiz diğer üniversitelerden birçok farkımızı göreceksiniz. Sizler istediğiniz zaman ailenizin bir üyesi gibi bize ulaşabilirsiniz. Size cep telefonumu vereceğim şimdi. Ayrıca Twitter hesabımı da vereceğim. İstediğiniz zaman bana telefon ve Twitter üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizler için her türlü imkânımız var üniversitede. Her türlü ihtiyacınız düşünülerek dizayn edilmiş bir yerleşkemiz var. İmkânlarımız çok iyi. Kimseye ihtiyaç duymayacaksınız YYÜ'de. Sizi bir konuda da uyarmak istiyorum. Sakın ola ki sizi kötü yola sevk edecek kişilerle dostluk kurmayın. Sıkıntınız olduğunuzda biz buradayız bize gelin. Terör örgütlerinden uzak durun, onları yanınıza yaklaştırmayın. Anne babalarınız sizi vatana, millete ve ailenize hayırlı işler yapasınız diye gönderdi. Siz de bu güzel Van’ımızda ve üniversitemizde eğitiminizi tamamlayıp bu ülkeye hizmet etmeye yönelin." dedi. 

Programı organize eden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan ise her dönem yeni gelen öğrencilerle birlikte hocalarında aynı heyecanı yaşadığını söyledi.

Oryantasyon programının öğrencilerin hayalini kurduğu üniversiteye ve Van'a alıştırmak üzere oluşturulmuş bir program olduğuna değinen Tanhan, "Programın amacı sizin karşılaşma olasılığınızın olduğu konular hakkında önceden bilgi sahibi olmanız ve kendinizi ona göre hazırlamanız." şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, Van'ın 85 noktasında çekilen "Bizim Eller" adlı şarkının klibini izleterek üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Van’ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı.

Program Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü, YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci işleri Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı ile Erasmus ve Farabi koordinatörlüklerinin kendi alanları ile ilgili öğrencilere bilgiler vermesi ile devam etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55