,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

​Yusufî analar: Cumhurbaşkanı neden sesimizi duymuyor!

​Yusufî analar: Cumhurbaşkanı neden sesimizi duymuyor!
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hassasiyetinden dolayı FETÖ yargısının kumpaslarıyla 20 yıldır cezaevinde bulunan Enver Kaplan’ın ailesini ziyaret etti.

​28 Şubat ve FETÖ yargısının kumpaslarıyla 20 yıldır cezaevinde bulunan Enver Kaplan’ın yaşlı anne ve babası, “Cumhurbaşkanı neden sesimizi duymuyor! Artık bu zulüm yetmez mi?” diyerek yetkililere sitem edip adalet çağrısında bulundular.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hassasiyetinden dolayı FETÖ yargısının kumpaslarıyla 20 yıldır cezaevinde bulunan Enver Kaplan’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette duygulanan Kaplan’ın hasta ve yaşlı anne-babası gözyaşlarını tutamayarak “Cumhurbaşkanı neden sesimizi duymuyor! Artık bu zulüm yetmez mi?” diye sorarak sitem ettiler. Yetkililere oğulları için adalet çağrısında bulundular.

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde oturan Enver Kaplan’ın 70 yaşındaki akciğer kanseri annesi Kamile Kaplan ile 82 yaşındaki Ahmet Kaplan ile görüşen İnisiyatif yetkilileri, ailenin sıkıntılarını dinleyip not aldılar. Ayrıca Yusufî mahkûmların özgürlüklerine kavuşmaları için sürdürdükleri çalışmalar ve yaptıkları faaliyetleri aile ile paylaştılar.

“İslami faaliyetlerinden dolayı 20-25 yıldır cezaevinde yatanlar var”

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş ve İnisiyatifin Hukuk Danışmanı Avukat Hakan Özbay, İslami faaliyetlerinden 20-25 yıldır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına ve hukuksuz verilen cezalara dikkat çektiler.

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını ifade eden İnisiyatif yetkilileri, "Yusufîler için adalet istiyoruz" diye belirttiler. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alındığını ve bu hakimlerce verilen kararların da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Ziyarette gözyaşlarını tutamayan Enver Kaplan’ın 70 yaşındaki akciğer kanseri annesi Kamile Kaplan ile 82 yaşındaki Ahmet Kaplan 20 yıldır yaşadıkları sıkıntıları inisiyatif yetkilileriyle paylaştılar.

“FETÖ’cü polislerin kaçırdığı oğluma FETÖ’cü hakimler ceza verdi”

Anne Kaplan, doksanlı yıllarda FETÖ’cü polisler tarafından kaçırılan oğlunun silahla vurulduğunu, kırsalda günlerce işkence gördükten sonra savcılığı çıkartılıp tutuklandığını ve ceza aldığını, sürecin tümüyle FETÖ’cü polis ve yargısı tarafından kurgulandığını anlattı. Oğlunun camide Kur’an-ı Kerim dersi vermekten başka bir suçunun olmadığını belirten Kaplan, aradan geçen 20 yılda yaşlı eşiyle beraber ömürlerinin cezaevi önlerinde geçtiğini ve buna dayanamayarak ikisinin de hasta olduğunu dile getirdi.

“Artık bu zulüm yetmez mi!”

Kendisinin yaşadığı sıkıntı ve çilelere dayanamayarak akciğer kanseri olduğunu ve bunu duyan oğlu Enver’in buna çok üzüldüğünü ifade eden Anne Kaplan, bu zulmün bitmesi için Hükümet yetkililerine sitem etti.  Kaplan “Cumhurbaşkanı neden sesimizi duymuyor! O da baba değilmi? Artık bu zulüm yetmez mi!” diyerek adalet çağrısında bulundu.

Yaşadıkları haksızlıkların FETÖ komplosu olduğunun ortaya çıktığını işaret eden Kaplan ailesi, FETÖ terör örgütü üyesi olmakla yargılanan hâkimlerin verdiği kararların geçersiz sayılarak oğlunun serbest bırakılmasını istediklerini belirtiler.

Rahatsız olduğu ve duygulandığı için konuşmaktan zorlanan baba Ahmet Kaplan da cezaevindeki oğluna kumpas kuran FETÖ'cü polis, savcı ve hâkimlerin bir bir yakalanıp cezaevine atıldığını hatırlatarak, dünya gözü ile oğlunun evine geldiği günü görmek istediğini söyledi.

Enver Kaplan Kimdir?

Enver Kaplan, İslami faliyetlerinden dolayı FETÖ'nün hâkim, savcı ve polislerinin kumpaslarıyla cezaevine atılan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından biri ve yaklaşık 20 yıldır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Kur’an-ı Kerim dersi verdiği camiden FETÖ'cü polisler tarafından bacağından silahla vurularak kaçırılan Enver Kaplan, 5 gün boyunca kırsal alanda işkencelere maruz kaldı. Kaplan, bir göl kenarında infaz edilmek üzereyken yakınlardaki bir çobanın görmesi üzerine emniyete götürüldü.

Gözaltı gibi yargılama süreci de hukuksuz bir şekilde devam eden Kaplan, işlemediği suçlardan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve 20 yıldır cezaevinde bulunuyor.  Kaplan’ı o dönem kaçıran polisler, ceza veren hakim ve savcılar ise şu an FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunuyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55