,
  • BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Yusufi aileleri: "Yetkililerin adaletli davranmalarını istiyoruz"

Yusufi aileleri: "Yetkililerin adaletli davranmalarını istiyoruz"
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatif Üyesi Fehmi Balka, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi gerektiğini belirterek, yetkililerin adaletli davranmalarını istedi.

​Van’daki STK’ları ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifinden bir heyet, İslami hassasiyetlerinden ötürü mağdur olmuş insanların göz ardı edilmemesi gerektiğini söylediler.

Van Eğitim-Bir-Sen, Memur Sen ve İslami dernek ve kuruluşları ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Üyesi Fehmi Balka ve beraberindeki heyet, MHP'nin gündeme getirdiği af veya ceza indirimi kapsamına FETÖ yargısı mağdurlarının da alınması gerektiğini söylediler.

FETÖ yargısı tarafından zindana atılan 28 Şubat mağdurları adına destek ve birlik çağrısında bulunan Balka, türlü türlü saldırı ve kumpaslar sonucu mahkum edilen Yusufîler göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Van İl Başkanı Osman Ayşin’i ziyaret eden heyet, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının serbest bırakılması için destek çağrısında bulundu.

"Herkese uğrayan adalet bir türlü Yusufilere uğramadı"

Balka, "Yapılan bu af açıklamasına baktığımız zaman gerçekten FETÖ tarafından mağdur edilen insanların isimlerini ve kimliklerini görmüyoruz. Bugün en çok mağdur olan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarıdır. O dönemde İslami hassasiyetlerinden dolayı binlerce insan sorgulandı, yüzlerce insan suçsuz yere ceza evine düştü. Bu konuda sizden kurum olarak bunu gündeme getirmenizi istiyoruz. 18 yıldır herkese uğrayan adalet bir türlü bu insanlara uğramadı. Şu ana kadar birçok düzeltilme yapıldı. Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılananlara müebbet verilmişti ama bunların FETÖ kumpası olduğunu dile getirip hepsini bıraktılar."

"Biz af değil, yeniden yargılanma istiyoruz." diyen Balka, "28 Şubat mağdurlarına ceza veren hâkim ve savcıların hepsi şu an içeridedir. Bu durumu göz önünde bulundurarak yeniden yargılanma istiyoruz. Şu anda gündemde bir af var, bu konuda da yetkililerin adaletli davranmalarını istiyoruz. Eğer bir ceza indirimi veya af çıkarılacaksa, bu herkese yönelik olsun, sadece hırsızlara ve uyuşturuculara değil." şeklinde konuştu.

"Yusufî mahkumlar çeyrek asırdır cezaevinde"

"28 Şubat sürecinde bu mahkûmları tutuklayan yine FETÖ ve yandaşlarıydı." diyen Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Van İl Başkanı Osman Ayşin, şöyle konuştu:

"Suçsuz insanlar yıllardır ceza evinde yatarken, uyuşturucu suçundan tutuklanan insanların özgür kalması yanlış bir karardır. Şu an 600 insanın çeyrek asırdır ceza evinde kalmaları hem insanı hem de İslami açıdan kabul edilebilir bir yanı yoktur, kaldı ki bunu en iyi yaşayanlardan biri Cumhurbaşkanıdır. Şu an elbette bu konuyu Cumhurbaşkanı bilmiyor değildir ama neden bu kadar gecikti, Ergenekon ve Balyoz davasında tutuklananların çoğu dışarda neden 28 Şubat sürecinde suçsuz yere ceza evine girenlere bir şey yapılmadı. Bunun üzerinde durmak lazım, bunları sadece bir söylem ile geçiştirmememiz lazım."

Yaklaşık 19 yıldır ceza evinde bulunan Yakup Taş’ın ağabeyi Ahmet Taş ise şöyle konuştu:

"Kendimize yönelik bir af istemiyoruz. Zaman aşımına uğramış olsa bile adaletli bir şekilde mahkûmlarımızın bırakılmasını hak etmiştik. Bize, ailemize ve çocuklarımıza ceza veren hâkim ve savcıların hepsi FETÖ'cüdür. Eğer FETÖ’nün hâkim ve savcıları bugün terör olarak anılıyorsa, bizim cezaevinde ne işimiz var. Bu güne kadar gönderdiğimiz dosyalar Cumhurbaşkanına ulaşmadan çevresinde bulunan insanlar tarafından yok ediliyor. Herkes durumumuzu ve mağduriyetimizi biliyor. Ne kadar STK ve kurum varsa bizi yalnız bırakmak yerine bize el uzatsın, sesimizin ulaşmadığı yerde onlar bize ses olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55