,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Yurt dışından gelen katılımcılar Kutlu Doğum etkinliğini değerlendirdi

Yurt dışından gelen katılımcılar Kutlu Doğum etkinliğini değerlendirdi
Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin İslam’ın eski zaferlerini hatırlattığını ifade eden etkinliğe yurt dışından katılım gösteren siyasetçi ve âlimler, İslam ümmetinin kurtuluşunun Hz Muhammed'in mesajını anlamaktan geçtiğini belirttiler

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanı’nda gerçekleşen olan "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine Mısır, Ürdün ve Sudan’dan katılım gösteren siyasetçi ve âlimler, etkinliği İLKHA’ya değerlendirdi.

Kutlu Doğum etkinliğinin İslam’ın eski zaferlerini hatırlattığını ifade eden yurt dışından gelen katılımcılar, İslam ümmetinin kurtuluşunun Hz Muhammed'in mesajını anlamaktan geçtiğini söylediler.

Mısır’daki kanlı darbenin ardından feshedilen Meclis Şurası Üyesi Muhammed es Sağir, etkinlikteki tablonun Tahrir ve Rabia meydanlarındaki direnişi hatırlattığını belirtti.

Bu tablonun başka yerlerde de olmasını istediğini dile getiren Sağir, “Bu gördüğüm görüntü bana İslam’ın eski zaferlerini hatırlattı. Hatta benim aklıma Hüsnü Mübarek’i düşürdüğümüz Tahrir Meydanı ve zulme karşı direndiğimiz Rabia Meydanını hatırlattı. Allah’tan dileğim bu tablonun aynısının diğer beldelerde göstermesidir. Bu etkinlik sadece bedenlerin bir araya geldiği bir etkinlik olmamalıdır. Bilakis kalpler birbirine yaklaşmalı ve birbirine ısınmalıdır. Ayrıca buradan vermiş oldukları desteklerinden dolayı HÜDA PAR’a teşekkür ediyorum. Allah Kur’an-ı Kerim’de buyurmuştur ki; 'tartışmayın, çekişmeyin ayrılığa düşmeyin, eğer böyle yaparsanız gücünüz düşer. Ayrıca ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılınız’ demiştir. İbni Abbas Allah’ın ipini Kur’an-ı Kerim olarak tanımlamıştır. Ümmete düşen de Allah Teâla’nın ipi olan Kur’an’a sımsıkı sarılmaktır. Bunun üzerinden İslam vahdetini ve birliğini sağlamaktır” dedi.

Mısır’daki mevcut durumu da değerlendiren Sağir sözlerine şöyle devam etti:

“Sisi darbe yaptıktan sonra başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere bakanları görevden aldı. Şu anda Mısır’da 60 bin Müslüman cezaevinde bulunuyor.  Ayrıca 100 bin kişi de polisler tarafından aranmakta. Allah’a hamdolsun ki Türkiye’deki bu darbe başarısız oldu, biz burada kalabildik ama gelin görün ki medeniyet davasında bulunan Batı Sisi’nin yanında durdu ve bizatihi kendisinin yaptığı cürümlere de destek oldu.”

Cemaati İslami'nin Mısır’daki siyasi ayağı Bina ve Kalkınma Partisinin Türkiye Büro Başkanı İslam El-Ğamri ise etkinlik alanında toplanan kalabalığın İslam’ın eski şanlı zaferlerini hatırlattığını söyledi.

“Bu topluluk bana İslam’ın eski şanlı tarihini bir kez daha hatırlattı”

El-Ğamri, “Buraya binlerce insan farklı yerlerden geldi, onların dışında birçok İslam beldesinden büyük âlimler burada toplandılar. Bu da bize gösteriyor ki Müslümanlar birlik içinde olmalıdır, asla ayrılmamalıdırlar. Bu topluluk bana İslam’ın eski şanlı tarihini bir kez daha hatırlattı” diye konuştu.

Etkinliğin bu seneki temasını da değerlendiren Ğamri, “Tema çok güzel seçilmiş. Özellikle adaletin varlığından söz edilmeyen bir dünyada böylesi bir temanın işlenmesi insanın içini ferahlatıyor. Gerçekten Müslümanların, adalet sahibi Müslümanların,  bu temayı işlemesi çok güzel olmuş. Ayrıca şu anda Müslümanların terörizmle bir tutulduğu, terörist ilan edildiği, adaletsiz ilan edildiği bir toplumda bu toplantı göstertiyor ki Müslümanlar hak ehlidirler. Bizim dinimiz hak dindir” şeklinde konuştu.

“Buradaki Müslümanlarda Mısırlılara moral vermiştir”

Etkinlikte toplanan kalabalığın Mısır halkına “Ey Mısır ehli çekilmeyin bizler tek ümmetiz, kendi haklarımızı savunduğumuz gibi sizin de haklarınızı savunacağız” dediğini söyleyen Ğamri, “Başta 60 bin Müslüman olmak üzere şu an Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi büyük işkence altındadır. Kendilerinin hiçbir suçu olmamasına rağmen zulmen cezaevindedirler. Ancak Mısır halkı kesinlikle haklarını bir ez daha almaya ve Cumhurbaşkanını kendi makamına geri döndürmeye kararlıdır. Kesinlikle hiçbir adım geriye atılmayacaktır. Buradaki Müslümanlarda Mısırlılara moral vermiştir. Bu kalabalık Mısırlılara, ‘Ey Mısır ehli çekilmeyin, bizler tek ümmetiz, kendi haklarımızı savunduğumuz gibi sizin de haklarınızı savunacağız. Ümmetin ayrılığı olmadığı için sizin çektiğiniz acılar bizim acılarımızdır’ demektedir. Bende Mısır halkına sabır tavsiyesinde bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Sudan’dan katılım gösteren Kenya Âlimler Birliği Üyesi Hasan Selman da ümmetin Hz Muhammed'ten başka bir şeye razı gelmediğini belirtti.

"Peygamberimiz hak ve adalet peygamberidir temayı seçenlere teşekkür ediyorum"

Alandaki kalabalığın peygamber aşkıyla yandığını sözlerine ekleyen Kenya Âlimler Birliği Üyesi Salman, “Bu kalabalık gösteriyor ki; Peygamber sevdalısıdırlar. Peygamber aşkıyla yürekleri yanmaktadır. Seçilen konu çok önemlidir. Gerçekten de Peygamberimiz hak ve adalet peygamberidir. Teşekkür ediyorum temayı seçenlerden. Müslümanlar dinlerine bağlı olduklarında dünya hâkimiyeti kendi ellerinde olmuştur ama emperyalistler ırklar adı altında milliyetçilik adı altında Müslümanları bölmeye başladılar. Bu nedenle ümmet paramparça oldu. İslam ırkı, mezhebi, dini ne olursa olsun bir arada toplamıştır. Bütün milleti kabul etmektedir. Bizler, buradaki topluluğun ‘Lailaheillallah’ olduğunu, tek bir kelime olduğunu gördük. Bu ümmet Allah dininden, Peygamberin dininden, muhabbetinden başka bir şey istemiyor ve razı göstermiyor.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe Ürdün’den katılan Yermuk Üniversitesinde görevli Dr. Aiş Elebban da İslam ümmetinin artık uyanması gerektiğini belirtti.

Dr. Elebban, “Ben kendimi Kâbe etrafında tavaf yapar gibi buluyorum. Bütün Müslümanlar omuz omuza vermiş, beyaz, siyah, Kürt’ü, Türk’ü ile Kâbe de tavaf yapıyor gibi hissediyoruz. Müslümanların birliğini kalp birliği sağlar. Kalp birliği de fikir birliğinden geçiyor. Ben İslam ümmetin gençlerine sesleniyorum bol bol okuyun. Çünkü kalp birliğini oluşturan âlimlerdir. İslam ümmeti artık uyanmalıdır. Biz ne kadar istemezsek İslam ümmeti bir uyku içindedir. Belki Diyarbakır öyle değil ama bunun tek kurtuluşu Peygamberin mesajını anlamaktır.” dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55