,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Yürek burkan dramını anlatan anne yetkililere seslendi

Yürek burkan dramını anlatan anne yetkililere seslendi
Batman'ın Çamlıca Mahallesi'nde ikamet eden Gezer ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor. 4 çocuk annesi Amine Gezer, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini kaydetti.

​Batman’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evde hayat mücadelesi veren mağdur aile, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım bekliyor.

Batman'ın Çamlıca Mahallesi 3128 Sokakta ikamet eden Gezer ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor. Kirada oturdukları evin duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan ve her an evin çökeceği korkusunu taşıyan ailenin yaşadığı dram ise yürek burkuyor.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle başka eve gidemediklerini belirten 4 çocuk annesi Amine Gezer, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

4 küçük çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadıklarını söyleyen Gezer, kışın soğuktan, yazın da akrep ve farelerin korkusuyla evde oturduklarını belirtti.

Eşinin psikolojik sorunları olduğundan hiçbir iş yapamadığını sözlerine ekleyen Gezer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından daha önce destek aldıklarını şimdi ise verilen desteğin kesildiğini, herhangi bir yardım alamadıklarını dile getirdi. Gezer, tek isteklerinin endişe ve korku hissetmeyecekleri bir evde hayatlarını devam ettirmek olduğunu söyledi.

Buzdolabının boş ve yiyecek ekmekleri olmadığını vurgulayan Gezer, bu yüzden bazen sahur yapamadan oruç tutuğunu belirtti.

“Eşim bir iş yapacak durumda değildir”

Gezer, “Eşim en fazla 5 ay askerlik yaptı. Akıl dengesi yerinde değil ve psikolojik sorunları var. Bu yüzden askerde çürük verdiler. Eşim bir iş yapacak durumda değildir. Sosyal Yardımlaşmaya başvurdum beni maaşa bağladılar. Bir yıl boyunca bana maaş verdiler. Mart ayında maaşımı kestiler. Okul cağındaki Ruken ve Celil ismindeki çocuklarım kayınbabam üzerine kayıtlıdırlar. Bunun sebebi de ben 12-13 yaşlarındayken çocuklarım hastalandı. Resmi evliliğimizi yapamadığımızdan kayınbabamın üstüne kaydettik. Celil 12 ve Ruken 8 yaşında daha okul okumamışlar. Allah (celle celaluhu) rızası için bana bir çare bulun.” dedi.

Çocuklarının okumasını isteyen anne Gezer, “Çocuk maaşı alabilmek için çocuklarımı kendi adıma getirmem gerekir, onun içinde 5 bin lira gibi bir para istiyordular. Benim böyle bir imkânım yok. Bana bir çare bulunmasını istiyorum. Çocuklarım okusunlar, cahil büyümesinler istiyorum. Ben cahil büyüdüm çocuklarım cahil büyümesin. Bir buçuk yaşındaki bebeğimde 3 yaşına kadar sağır olma riski var. Allah (celle celaluhu) rızası için bana yardımcı olun.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal yardımlaşmaya defalarca gittim bana yardımcı olmuyorlar”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına defalarca gitmesine rağmen kendisine yardım edilmediğini dile getiren Gezer, “Orucun başında sağanak bir yağmur yağdı. Evim sular altında kaldı. Çamaşır makinası, fırın ve buzdolabım bozuldu. Evimde çatlaklıklar oluştu. Daha evimiz yıkılmadan bana ve çocuklarıma bir çare bulun. Başka çarem kalmadığından sizin aracılığınızla sesimi duyurmak istedim. Sosyal yardımlaşmaya defalarca gittim bana ‘hep aynı raporları getiriyorsun kocanı heyete koyman gerekir’ diyorlar. Elimizdeki raporu da heyet vermiş yoksa ben raporu nerden bulacağım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

HÜDA PAR milletvekili adaylarından esnaf ziyareti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55