,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

YKS'ye koşarak yetiştiler

YKS'ye koşarak yetiştiler
Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu TYT maratonuna, kimi öğrenciler koşar adımlarla son anda yetişirken, kimileri ise geç kaldığı için salon görevlileri tarafından sınava alınmadı.

 

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep’te de büyük heyecanla başladı. YKS’ye son saniyelerde yetişen bazı adaylar ilginç görüntüler oluşturdu.

YKS'nin ilk oturumu TYT sınavında ter döken adaylar, saat 10.00’da okulda olabilmek için büyük bir çaba sarf ederken, kimi öğrenciler de 15 dakika kuralına takılmamak için koşarak okula girdi.

Gaziantep’te sınava girecek öğrenciler, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı.

Sınava girmek için sınavların yapıldığı okullara gelen adaylar, kimlik ve sınav başvuru belge kontrolünün ardından sınav salonuna alındı.

Adaylar, cep telefonlarını ve değerli eşyalarını okul girişinde 2 TL karşılığında emanetçilik yapan kantin görevlilerine teslim etti.

Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişte yapılan kontrollerin ardından sınav salonlarına alınırken, sınavın başlamasına dakikalar kala okul önüne gelen bazı öğrenciler ise koşar adımlarla içeri girdiler.

Saat 10.15'te başlayan ve 12.15’e kadar sürecek olan sınavda öğrenciler, ilk kez Temel Yeterlilik Testine (TYT) girdi.

ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma kuralı kapsamında adayların geç kalmaması için görevliler anons yaptı.

Uyarıların ardından sınav bina kapısı kapatılırken, sınava 15 dakika kala kapıların kapanması ile görevliler, sınava geç kalan adayların içeri alınmayacağını söyledi.

Sınava alınmayan adaylar gözyaşlarına boğuldu

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda sınav saat 10.15’te başlamasına rağmen ÖSYM tarafından açıklanan ve saat 10.00’dan sonra adayların sınav salonuna alınmaması öğrencileri üzdü. Bayraktar Anadolu Lisesi’nde kural gereği saat 10.00’da sınav salonunun kapısı kapatıldı.

Son saniyelerde okula gelen adaylar koşarak sınava girmeye çalıştı. Bu sırada gelen bir erkek öğrenci, koşarak son 10 saniye kala sınava yetişebildi. Nefes nefese kalan erkek öğrenci, arama noktasından geçtikten sonra son anda sınava girebildi. Diğer bazı öğrencilerde sınava son anda koşarak yetişebildi.

Saat 10.00'dan itibaren ise sınavların yapılacağı okulların kapıları kapatıldı. Kapıların kapanmasının ardından gelen bazı adaylar sınava alınmadı.

Sınava alınmayan adaylar, sınav görevlilerinden sınıfa girmek için ricada bulunsa da kapı kapatıldığı için sınava alınmadılar. Sınava alınmayan adaylar, gözyaşları içersinde okuldan ağlayarak ayrıldı. Kimi adaylarda aileleri ile birlikte birbirlerine sarılıp gözyaşları içerisinde okulu terk etti.

“Kızımı 2 dakika ile içeri almadılar”

Kızı Meryem Erbay’ın sınava alınmamasına sert tepki gösteren Mustafa Erbay, kızının sadece 2 dakika ile okula alınmamasını “Adaletsizlik” olarak niteleyerek şunları söyledi:

“Trafik çok yoğundu. Ben Karataş'ın sonunda oturuyorum. Burası Antep'in diğer bir ucu. Kızımın sınav yerini buraya vermişler. Arada 15 kilometre bir mesafe var. Trafiğin yoğunluğu malum. Peki, bunun nasıl olması gerekiyor? Kızımı 2 dakika ile içeri almadılar. Çocuğumun hayatıyla oynadılar. Şimdi bunun neresi doğru? Kızım evimize veya bölgemize daha yakın bir okulda sınava girse böyle olmayacaktı.”

Öte yandan, sınav boyunca sınıflarda ter döken öğrencilerin aileleri ise okul bahçelerinde heyecanla bekleyerek dualar etti. Kimi aileler ise sınav bitene kadar çocuklarının başarısı için dışarıda Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okudular. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55