,
  • BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

YKS ikinci oturumu sona erdi

YKS ikinci oturumu sona erdi
Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 13.15'te sona erdi.

2 milyon 19 bin 853 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan ve 180 dakika süren AYT sona erdi.

2 milyon 19 bin 853 adayın girdiği AYT'de adaylar, 180 dakikalık süre içerisinde Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 soruya cevap vermeye çalıştı.

YKS, YDT oturumuyla sona erecek

YKS’nın üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) saat 15.45'te başlayacak

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça alanlarında yapılacak ve 120 dakika sürecek sınavda adaylara sadece başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

YKS sonuçları, 31 Temmuz’da açıklanacak.

Öğrenciler sınav izlenimlerini anlattı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın 2’nci oturumu sonrası Siirt ve Diyarbakır'da sınava giren öğrenciler sınav izlenimlerini anlattı.

İlk defa sınava girdiğini belirten Siirt'ten Faruk Berat, "Heyecanım yoktu. Sınav gayet güzel geçti. Çoğunluk yorum olduğu için Sosyal 2 dediğimiz kısım biraz zorladı. Birkaç edebiyat ve Türkçe sorusu beni zorladı. Onun dışında sınavım iyi geçti." ifadelerini kullandı.

Çalışmadığından dolayı sınavının kötü geçtiğini söyleyen yeni mezun olan İbrahim Erden, gelecek yıl yeni bir sayfa açarak sınava hazırlıklı ve çalışarak gireceğini söyledi.

Sınava ikinci kez girdiğini söyleyen Ömer Danış, "Dünkü sınav bizden biraz süre istiyordu. Bilgi, mantık istiyordu. Çalışan muhakkak emeğini alacaktır. Bugünkü sınavda ise biraz zorlandık. Sınav biraz formüle dayalıydı ve çalışma gerektiriyordu. Tabi konularımız yetişmedi. Çalışmalarımızı biraz da aksattık. Umduğumuz gibi geçmedi; ama tevekkül etmişiz ne olacaksa hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

"TYT gayet rahattı, AYT zordu"

Diyarbakır'da sınava giren adaylardan Adar Aygören "Bir senedir aralıksız bir şekilde sadece sınava çalıştım. Ondan önce de okul ve derslerle ilgileniyordum. Bu bir sene emek verdik, şimdi de karşılığı için gelip sınava girdik. Alan sınavı biraz zordu ama ilk oturum güzeldi. İyi şeyler bekliyoruz. TYT sınavı gayet rahattı, yalnız ikinci sınav AYT zordu, insanları sıkmışlardı. Soruların zorluk oranı çok olduğu için içerde biraz sıkıldık." dedi.

Galip Koça ise "Çalıştım, dershaneye gittim ama sınav zordu. Süre bence yeterliydi. Hedefimde acil tıp teknisyeni olmak var." ifadelerini kullandı.

"Çok çalıştık ama çalıştığımız yerlerden hiç soru çıkmadı." diyen Serdar Eker, "Bu süre zarfında okullarda, kurslarda hep çalıştık. Yeni sistemden dolayı sınav pek iyi geçmedi. Hedefimde diş hekimliği var." şeklinde konuştu.

"Geçen sene sınava hiç hazırlanmadım o nedenle bu sene biraz zorlandım." diyen Hamza Yetiştiren, "İlk oturum güzeldi, kolaydı. İkinci oturumda matematik biraz bizi yordu. Ama tarih, edebiyat güzeldi. Sınav güzel geçti. Bu sınavda fazla bilgi istemediler ama geçen seneki sınav çok zordu. Hedefim iç mimar olmak." diye konuştu.

"Önceki sınav sistemi biraz daha karışıktı"

Abdulvahit Demir "Uzun bir zamandır sınava çalışıyorum. Türkçede biraz zorluk çektim, sosyal alanda fazla bir zorluk çekmedim. Çalışan bir insanın rahatlıkla yapabileceğine inanıyorum. Daha önceki sınav sistemi biraz daha karışıktı. YGS, LYS vardı, şimdi ise pazar günü tek bir sınavda bitiriyoruz. Benim açımdan daha rahat oldu." dedi.

Büşra Asta ise "İşten dolayı ve dershaneye gitmediğim için çalışmaya pek vaktim olmadı. Biraz da sorumluluklarım vardı. Bu yüzden çalışmam biraz zaman aldı. Sınava girdim, iyiydi. Türkçe ve tarih soruları güzeldi. Ama dünkü sınavda tarih bilgi istiyordu, bugünkü tarih ise yorum istiyordu. Biraz daha kolaydı. Geçen yılki sınav biraz daha çelişkiliydi. Ama bu yılki daha iyiydi." ifadelerini kullandı.

"Ben imam hatip lisesi çıkışlıyım." diyen İsmail Elitaş, "Geçen yaz kursa başladım, o zamandan beri çalışıyorum. Sınavın Türkçe bölümü iyiydi, sosyalde birkaç tane zor soru vardı. Matematik ise biz açık uçlu bekliyorduk ama mantıksal sorular geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Zeynep Erdoğan "Çok emek verdik, zaman sıkıntısı yaşadık. Türkçeye çok zaman harcadık. Hedefim polis olmak." dedi.

Mustafa Turunç ise "Çoğunlukla matematik çalıştım. Çünkü kat sayısı yüksek olduğu için önemli bir ders. Düne göre bugünkü sınav daha iyiydi. Çoğunlukla tarih, sosyal yaptığım için çok iyi geçti. Hedefim ziraat mühendisliği." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55